facebooktwitter
by - no comments
De douglas balken voor uw carport zijn afkomstig van de douglasspar

Het is altijd fijn om te weten wat nu precies de afkomst is van de douglas balken die u koopt bij de houtspecialist, bijvoorbeeld voor het maken van uw nieuwe schutting of carport. Douglas balken en dus ook het hout ervoor vindt zijn oorsprong bij de douglasspar. Dit is een naaldsoort die voornamelijk groeit in de bovenste regionen van Noord- en West-Europa. Ook worden deze sparren tegenwoordig in Nederland gekweekt. De Nederlandse Staatsbosbeheer doet dan ook zeer hun best om deze boom zijn groei te laten vinden binnen de Nederlandse bossen. Zodoende kan uw carport van douglas hout gewoon uit Nederland komen. Verder kunt u ook gebruik maken van Zweeds rabat douglas, dit is ook een zeer sterke variant en is zeer goed toepasbaar als buitenmateriaal.

Uw schuttingdelen van duurzaam douglas balken

Wanneer u besluit om douglas balken van Tuinhout Compleet te kopen, kan deze houtspeciaalzaak u ervan verzekeren dat deze producten duurzaam zijn. Dit gaat verder dan alleen duurzaam in de vorm van een lange levensverwachting van de douglas balken. Zo zijn ze ook op ecologisch vlak van een duurzame kwaliteit. Dit kunt u terug zien door het PEFC-keurmerk wat deze houtsoort met zich meedraagt. De volledige naam van PEFC staat voor Programme for the Endorsement, dit is een internationale instantie die onafhankelijk is en duurzaam bosbeheer bevordert. Ook Zweeds rabat douglas hout draagt dit specifieke keurmerk met zich mee. Dus wilt u bijvoorbeeld duurzaam douglas hout gebruiken voor uw carport? Dan kunt u kiezen voor douglas balken. Dan weet u dat u milieuvriendelijk bezig bent!

Diverse toepassingen met zweeds rabats douglas hout

De afgelopen jaren hebben douglas balken en Zweeds rabat douglas hout een ware opkomst gehad in Nederland. U ziet dan ook steeds vaker een douglas carport of een schutting gemaakt van douglas hout. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de sterkte van het product, en de lange levensduur. Zo bent u bij duurzame douglas balken verzekerd van een minimale levensduur van ongeveer 15 jaar. Zo kunt u lang genieten van Douglas carport, of de schuttingdelen die u maakt van dit specifieke houtsoort. Voor buiten is de houtsoort douglas ook een graag gezien product, dit ook door de waterafstotendheid en de hardheid die het product met zich meedraagt. Zo is Zweeds rabat van douglas en douglas hout een aanrader voor uw project in de tuin!