Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Aanbiedingen

Het NIST Cybersecurity Framework: een security-strategie die bestaat uit meerdere maatregelen

De rol van Cloud wordt steeds groter. Werkplekken worden digitaler en applicaties en diensten kunnen altijd en overal worden opgeroepen. Denk hierbij aan de GO Sharing scooters of diensten als Netflix. Helaas is dit niet zonder gevaar, waardoor security van de Cloud een steeds grotere rol gaat spelen. Om uw organisatie maximaal te beveiligen wilt u niet afhankelijk zijn van slechts één security-maatregel, maar van meerdere. Dit kan met het NIST Cybersecurity Framework. 

Wat is het NIST Cybersecurity Framework?  

Het NIST Cybersecurity Framework is een krachtige tool om de security van uw organisatie te versterken. NIST staat voor: National Institute of Standards and Technology en wordt gezien als de gouden standaard voor het opzetten en volgen van een goede cybersecurity-strategie. Het framework bestaat uit een set van maatregelen en standaarden die het voor organisaties mogelijk maakt om niet alleen beter voorbereid te zijn op cyber-aanvallen, maar ook om deze vroegtijdig te detecteren. Daarnaast helpt het bij het opstellen van richtlijnen omtrent het reageren op een cyber-incident en het herstellen hiervan.  

De vijf functies van het NIST Cybersecurity Framework

Het NIST Cybersecurity Framework bestaat uit 5 functies, namelijk: 

  • Identify: het identificeren van cybersecurity-risico’s

  • Protect: het beschermen van de data

  • Detect: het signaleren van beveiligingsincidenten

  • Respond: het reageren op beveiligingsincidenten

  • Recover: het terugkeren naar de situatie van vóór het beveiligingsincident

Security as a Service van Fundaments

Fundaments biedt de dienst Security as a Service. Dit is een security-strategie die bestaat uit meerdere maatregelen volgens het NIST Cybersecurity Framework. Hiermee krijgt u een ijzersterke up-to-date security-strategie en een sterke set aan maatregelen op alle onderdelen van Cloud-security. Daarnaast zorgen de Solution Consultants van Fundaments ervoor dat de security-strategie aansluit bij de wensen en eisen van uw organisatie.