Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Aanbiedingen

Houdt uw zwembad schoon

Doordat de zomers in Nederland steeds warmer worden, zoeken steeds meer mensen naar verkoeling. Waar de een airconditioning laat plaatsen, kiezen anderen voor een verfrissende duik in hun eigen zwembad. Een eigen zwembad is natuurlijk heerlijk: even rustig een paar baantjes trekken in de ochtend voordat u naar uw werk vertrekt en in de weekenden lekker rustig ronddobberen op een luchtbed. Een nadeel aan een eigen zwembad daarentegen is wel dat er veel onderhoud bij komt kijken. Gelukkig kunt u een hoop onderhoud voorkomen door een afdekzeil over uw zwembad te plaatsen en deze in de zomermaanden regelmatig te reinigen. 

Afdekzeilen
Een afdekzeil kent meerdere voordelen. Zo ligt een zwembad, door de Nederlandse wind, na een dag al snel vol met blaadjes, takjes en beestjes. Laat staan wanneer u er een herfst en winterseizoen overheen laat gaan. Om het zwembad dan weer zwemklaar te maken is een enorme opgave. Wanneer u gebruik maakt van een afdekzeil zwembad is een groot deel van het onderhoud al voor u gedaan. Al het vuil wordt door een afdekzeil tegengehouden, waardoor u alleen de bodem hoeft te reinigen en het water weer op peil hoeft te brengen. Daarnaast houdt u tijdens de zomer, het zwembadwater lekker op temperatuur door het gebruik van een afdekzeil. 

Pompen
Door regelmatig gebruik zal uw zwembadwater ook sneller vies worden. Zo kunnen zonnebrandcrème, zanderige voeten of huidschilfers er al snel voor zorgen dat het water niet meer zo helder oogt. Om dit te voorkomen of te verhelpen kunt u gebruik maken van een waterpomp en chloor. Houdt hierbij rekening met de inhoud van uw zwembad om een optimale pH-waarde te creëren en bacteriën en algen te bestrijden. 

Zomerklaar
Ondanks uw inspanningen door het jaar heen ontkomt u er niet aan dat u uw zwembad in het voorjaar zwemklaar moet maken. Echter kunt u het uzelf wel zo makkelijk mogelijk maken. Investeer dus in accessoires als borstels, reinigingsmiddelen en netten. En mocht dit nog niet snel genoeg gaan, is een zwembadstofzuiger misschien wel iets voor u. Zo is het zomerklaar maken van uw zwembad zo gebeurt. 

https://www.nettenshop.nl/