Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Aanbiedingen

Kinderstoel, Loopstoel en Wipstoel: De Ultieme Koopgids – 2022

Wat is een kinderstoel?

Een kinderstoel is een stoel waarin uw baby of peuter kan zitten zodat u hem kunt voeden of zodat hij zichzelf kan voeden. Een kinderstoel is eigenlijk een stoel die hoog is – zodat uw baby op tafelhoogte zit, of zodat u uw rug niet hoeft te breken als u buigt om uw kind te voeden en een handig dienblad hebt om het eten op te leggen.

 

Een kinderstoel is niet alleen handig tijdens het eten – het kan bijvoorbeeld een veilige plek zijn voor je kind om te spelen en zich betrokken te voelen bij de actie terwijl jij druk bezig bent in de keuken.

 

De meeste kinderstoelen zijn geschikt vanaf ongeveer 6 maanden. Dit is ongeveer het moment waarop je baby zelfstandig rechtop kan zitten, en wanneer je begint met spenen.

 

Welke stijl wilt u?

Er is een enorme keuze aan kinderstoelen. De belangrijkste stijlen die u zult tegenkomen zijn:

 

 • Traditionele kinderstoel

 • Eigentijdse kinderstoel

 • Kinderstoel met enkele steel

 • Inklapbare kinderstoel

 • Reisstoel

 • Stoelverhoger

 • Klemstoel

 • Past het bij uw keukenstijl?

 

Kinderstoelen worden elk jaar stoerder en funky, met cocoonstijlen uit de ruimtevaarttijd, minimalistische lijnen of strakke houten exemplaren. Of u geeft de voorkeur aan een meer traditionele stijl, die meestal goedkoper en meer gevoerd is.

 

Hoeveel ruimte hebt u?

Als je een compacte keuken hebt – sommigen zeggen klein, wij noemen het bijou – dan moet je een kinderstoel vinden die ofwel netjes op te vouwen is ofwel een klein onderstel heeft. Sommige traditionele kinderstoelen hebben brede poten die de helft van een kleine keuken in beslag kunnen nemen!

 

Als je een opvouwbare kinderstoel zoekt, controleer dan of hij rechtop staat als hij is opgevouwen – anders heb je een plek nodig om hem tegenaan te zetten (en kun je je zorgen maken dat hij wordt omgetrokken als je kind eenmaal onderweg is).

 

Als je de kinderstoel tussen de maaltijden door moet opbergen omdat er weinig ruimte is, als je hem bij opa en oma of bij de oppas wilt zetten of als je hem achter in de auto wilt zetten voor uitstapjes, is een kinderstoel die gemakkelijk en compact op te vouwen is, ideaal.

 

Hoe gemakkelijk is het om je baby erin en eruit te tillen?

Kinderstoelen hebben verschillende mechanismen om uw baby erin en eruit te halen. Bij sommige kunt u het dienblad verwijderen of naar voren trekken, zodat u een bredere ruimte hebt om uw baby erin te leggen. Andere zijn niet flexibel. Stoelen zonder dienblad hebben over het algemeen de breedste ruimte om uw baby in de stoel te krijgen. Het beste advies: neem uw baby mee als u een kinderstoel gaat kopen en probeer hem of haar erin en eruit te krijgen. Oefen ook met het verwijderen of verplaatsen van het dienblad, het losmaken van de riempjes en het opvouwen van de stoel, als hij plat gaat.

 

Moet de stoel verplaatsbaar zijn?

Als u de kinderstoel alleen maar van kamer naar kamer wilt verplaatsen, zoek dan naar een lichtgewicht stoel of een stoel met zwenkwieltjes. Als u de stoel wilt meenemen als u bij familie of vrienden logeert, is een opvouwbare of afneembare stoel met poten voor in de kofferbak een goede oplossing.

 

Er zijn ook speciale reisstoelen, zitverhogers (inclusief opvouwbare zitverhogers) en zitjes met klemmen die ontworpen zijn om mee te nemen. Sommige hebben een reistas of draagriem om ze gemakkelijk mee te nemen.

 

Wilt u een snel schoon te maken kinderstoel?

Als snel schoonmaken, of opruimen terwijl u zich naar uw werk haast, een prioriteit is, zoek dan naar schoonveegbare plastic, vinyl en PVC hoezen. Stoffen hoezen moeten worden verwijderd en gewassen, dus dat kost iets meer moeite.

 

Een uitneembaar dienblad dat u in de vaatwasmachine kunt steken, of een dienblad waarvan u het bovenste inzetstuk kunt verwijderen om er een schoon oppervlak onder te onthullen, zijn beide handige voorzieningen.

 

Hoe meer vulling, hoe meer hoekjes en gaatjes waar voedsel in kan blijven hangen. Dit is prima als uw kind in de kinderkamer zit – u hoeft het waarschijnlijk maar één keer per week grondig schoon te maken. Maar als uw baby erg slordig is of al zijn maaltijden thuis nuttigt, is een glad en schoon te vegen oppervlak van kunststof of hout een gemakkelijk schoon te maken optie voor elke dag.

 

Voordat u een kinderstoel koopt met een vinyl bekleding, loop dan met uw vingers langs de randen van de kussens om te controleren of er geen scherpe randen zijn die uw baby pijn kunnen doen.

 

Wilt u aan tafel voeden?

Sommige kinderstoelen staan op zichzelf en hebben een eigen dienblad, zodat u uw baby niet aan tafel hoeft te zetten. In andere kinderstoelen kan je je baby aan tafel zetten, zodat je baby deel kan uitmaken van de maaltijd. Deze kunnen voorzien zijn van een verwijderbaar dienblad, zodat je baby tot aan de tafelrand kan komen of geen dienblad.

 

Kijk voor verstelbare hoogtes, zodat u de kinderstoel aan uw tafel kunt aanpassen. Een voetensteun zodat de beentjes van uw baby niet bungelen, zorgt er ook voor dat uw baby langer comfortabel en gelukkig zit.

 

Groeit de stoel met uw kind mee?

Sommige kinderstoelen hebben slimme functies, waarbij de kinderstoel verandert in een kleuterstoel. In andere, zoals de Stokke Tripp Trapp, kan je kind tot zijn tienerjaren en daarna zitten. Maar hoewel dit slimme manieren lijken om geld te besparen, willen veel kleuters graag uit hun ‘babystoel’ en overstappen naar een ‘volwassen stoel’ en willen ze misschien niet in dezelfde stoel blijven zitten als ze ouder worden, hoe slim het ook is.

 

Begint uw kindje te lopen? Dan kan een loopstoel ideaal zijn. Lees hieronder verder voor onze tips. 

Tips voor het aanschaffen van een loopstoel

 

Een loopstoeltje voor baby’s kan een geweldig hulpmiddel zijn om te hebben. Als je kleine kinderen hebt die net leren lopen, wil je dat ze zo veel mogelijk beweging krijgen in hun benen. Dit zal hen enorm helpen bij het ontwikkelen van hun beenspieren. En een grote bonus is dat ze ook helpen om je baby bezig te houden.

 

De Prijs van een loopstoel

Het eerste waar we het over zullen hebben is het belang van de prijs als het gaat om het kopen van een loopstoeltje. Net zoals het met de meeste producten is, hoe hoger de prijs hoe hoger de kwaliteit van het item.

 

Dat betekent echter nog niet dat u absoluut voor een duur loopstoeltje moet betalen om er een te hebben die aan al uw behoeften voldoet.

 

Het is duidelijk dat een loopstoeltje een tijdgebonden product is. Wanneer uw kind zelfstandig begint te lopen, verliest het loopstoeltje zijn waarde.

 

Daarom moet u altijd een loopstoeltje kopen dat een redelijke prijs heeft. Bij het samenstellen van deze lijst van beste loopstoeltjes hebben we dit in gedachten gehouden, zodat de meeste producten op de lijst redelijk geprijsd zijn.

 

Een goede prijs om te betalen voor een baby wandelaar in ongeveer $ 40 tot $ 60. U kunt zeker baby walkers die zijn geprijsd meer dan dat en als de prijs is geen probleem voor u dan, met alle middelen, ga je gang en koop een. Echter, voor de meeste ouders, een redelijk geprijsde wandelaar zal genoeg zijn om het werk te doen.

 

Zorg ervoor dat de loopwagen die u koopt speelgoed heeft

Als u op zoek bent naar een loopstoeltje, zorg er dan voor dat u er een koopt met een speelgoedbak. Een speelgoedbak is erg handig om uw baby bezig te houden.

 

Als het loopstoeltje ze bezig houdt bespaart u zich het werk, en uw baby zal ook genieten van de speeltjes waar ze mee spelen.

 

Zorg ervoor dat het makkelijk op te bergen is

Loopstoeltjes nemen meestal veel ruimte in beslag en worden niet altijd gebruikt.

 

Dit betekent dat u een loopstoeltje wilt dat u gemakkelijk kunt opbergen. Wij raden u aan er een te kopen die u gemakkelijk kunt opvouwen en onder uw bed kunt opbergen.

 

Zitkussens die in de machine wasbaar zijn

Bij het doornemen van onze lijst met beste loopstoeltjes heeft u waarschijnlijk gezien dat veel van de loopstoeltjes op de lijst zittingen hebben die in de wasmachine gewassen kunnen worden. Dit is een zeer goede eigenschap en één die u zeker zou moeten zoeken.

 

Heeft u een kindje dat houdt van bewegen en op en neer wippen? Lees dan verder voor meer informatie over een wipstoel.

 

Wat is een wipstoel?

Op zijn eenvoudigst is een baby wipstoeltje een lichtgewicht metalen frame bedekt met zachte, gewatteerde stof om een stoel te vormen die het hele lichaam van uw kleintje ondersteunt.

 

Vanaf dat punt hebben veel baby wipstoeltjes (ook bekend als bouncy seats, bouncy chairs, en verschillende andere namen) extra functies, waaronder:

 

 • Opvouwbaar frame voor gemakkelijk reizen

 • Licht

 • Speelgoed

 • Muziek

 • Trillingen

 • Mesh en andere ademende stoffen

Ongeacht de kenmerken werken alle baby wipstoeltjes op dezelfde manier: wanneer uw kleintje beweegt, schopt en wiebelt, springt het stoeltje op en neer.

 

Voordat u dit afdoet als te gevaarlijk, wees gerust dat het wipstoeltje nooit de grond verlaat (en dat uw baby erin vastzit!).

 

Deze kleine stuiterende beweging is vergelijkbaar met een beweging die u zou kunnen maken wanneer uw kleintje in uw armen ligt en u hem probeert te kalmeren. Dat is het mooie van een baby wipstoeltje: het is zowel leuk als geruststellend voor uw pasgeborene.

 

Op welke leeftijd kan uw baby een wipstoeltje gebruiken?

De ideale leeftijd om een baby wipstoeltje te gebruiken is vanaf de geboorte tot zes maanden. Er zijn echter een paar waarschuwingen die u in gedachten moet houden als u een babystoel gebruikt met uw pasgeborene.

 

Omdat pasgeboren baby’s de neiging hebben om het grootste deel van de dag te slapen (jaloers, iemand?), moeten ze extra goed in de gaten worden gehouden als ze in een wipstoeltje zitten. Pasgeborenen mogen niet voor een lange periode in het wipstoeltje slapen. Als ze overdag in het wipstoeltje slapen, houd ze dan goed in de gaten.

 

Ten slotte beginnen baby’s meestal rond de zes maanden rechtop te zitten, dus het gebruik van een baby wipstoeltje op deze leeftijd wordt een veiligheidsrisico omdat het gemakkelijk kan omvallen wanneer uw kleintje zijn pas verworven vaardigheid toont.