Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Bedrijven

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en iedereen weet wat dat betekent: goede voornemens, maar vooral het volhouden ervan. Je hebt je er vast wel eens schuldig aan gemaakt om goeie voornemens op te stellen die je vervolgens niet na leeft. In principe niet erg, maar we willen jou wel stimuleren dit in 2020 wél echt te doen. Bijna 80% van alle Nederlanders geeft namelijk aan dat zij hun goede voornemens wel eens hebben laten schieten. Natuurlijk is het niet makkelijk om te doen, maar niets is onmogelijk. Met deze tips ga jij knallend het nieuwe jaar in (en ook uit als je je best doet)!

 

Waarom lukte het je eerder niet?

Om succes te behalen in de toekomst, moet je weten waarom het in het verleden fout ging. Even terug in de tijd dus. De eerste fout die mensen maken is dat ze te streng voor zichzelf zijn, oftewel: ze stellen niet-realistische doelen. Mensen die hun hele leven sigaretten hebben gerookt, willen na nieuwjaar ineens stoppen voor altijd. Personen die gewend zijn om veel geld uit te geven, willen zomaar stoppen met het kopen van spullen. Hoewel dit mooie doelen zijn is dat niet altijd haalbaar. Je kunt jouw slechte gewoontes beter stap voor stap achter je laten. Ben je een roker, probeer dan van 1 pakje per dag naar 3 pakjes per week te gaan. Lukt dit? Dan probeer je de maand erna nog maar 2 pakjes per week te roken. Elk jaar is afvallen ook weer een veel gesteld doel. Voor dit geldt hetzelfde, probeer stap voor stap gewicht te verliezen. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw goede voornemens afvallen dit jaar wel slagen.

 

 

 

Nog meer tips

Niemand kan zeggen dat afvallen of stoppen met roken voor hem of haar onmogelijk is. Het is een kwestie van zelfvertrouwen en wilskracht. Laat je niet voor de gek houden door je brein. Het helpt altijd als je een bepaalde noodzaak creëert voor jezelf: een reden om te MOETEN. Denk bijvoorbeeld aan je lichamelijke gezondheid. Is een slechte gezondheid het waard om altijd te kunnen blijven roken?

https://makkelijkafvallen.nl/goede-voornemens-volhouden/