Zelf ontwikkelings onderwijs
Woning en Tuin

Politie Den Haag keurmerk voor veilig wonen

Wanneer je sloten op de deuren en ramen laat monteren door een slotenmaker wil ja natuurlijk wel dat dit op de juiste manier wordt gedaan en dat het door een betrouwbaar bedrijf wordt gedaan. Hiervoor is dan ook de politie keurmerk veilig wonen in het leven geroepen.

De politie heeft een afdeling dat beslist of een bedrijf de politie keurmerk veilig wonen krijgt of niet. Als een bedrijf de politie keurmerk veilig wonen wil hanteren moeten ze aan een aantal hele strenge regels voldoen en volgens bepaalde richtlijnen werken. Deze regels en richtlijnen worden door de politie samengesteld om het zo veilig mogelijk te maken voor de inwoners van Den Haag.

Na een controle en wanneer de slotenmaker Den Haag aan alle eisen voldoet wordt de politie keurmerk veilig wonen afgegeven. Daarna zijn er nog vaste controles en steekproeven om ervoor te zorgen dat er netjes aan de regels wordt gehouden.

De slotenmaker mag weer op zijn buurt de sticker van politie keurmerk veilig wonen achter de raam plakken bij een woning waar die sloten of inbraakbeveiliging heeft geplaatst. Op deze manier worden criminelen gewaarschuwd dat de woning goed beveiligd is en dat dit volgens de regels van de politie in Den Haag is gedaan.