Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Aanbiedingen

Terras advies

Terras advies 

Het terras is vaak het belangrijkste onderdeel van de tuin. Het is de plek voor een kop koffie in de ochtendzon on de plek om heerlijk te genieten van je familiediners. Het is daarom fijn om jouw terras op de ideale manier in te richten. Hoe kan je tot een mooi en functioneel terras komen? In dit blog geef ik je graag een aantal tips.

Wat is jouw tuinstijl

Een terras aanleggen vergt allereerst de nodige inspiratie. Begin dus met het bepalen van jouw tuinstijl. Op internet is veel te vinden over verschillende tuinstijlen. Laat je inspireren door verschillende bestrating, muurtjes, vlonders en overkappingen.

Tips voor het ideale terras aanleggen

Het is goed om na te denken over de plek van je terras. Ga je het terras gebruiken om te zonnen of wordt het een plek in de schaduw om te dineren met vrienden en familie? Bedenk goed hoeveel personen er gebruik moeten kunnen maken van het terras. Er moet voldoende ruimte zijn zodat iedereen kan zitten. Houd er rekening mee dat er voldoende loopruimte overblijft bij het naar achteren schuiven van de stoelen. Reken ongeveer 80 cm voor je loopruimte en nog eens 80 cm voor het naar achter kunnen schuiven van je stoel. Houd ook rekening met hoe je bijvoorbeeld een nieuwe tuinset wilt neerzetten. Door je tuintafel in de lengte neer te zetten creëer je lengte in de tuin en houd je meer ruimte over op je terras.

Kies de juiste bestrating

Als je de locatie van het terras hebt bepaald is het tijd om te gaan kijken naar de bestrating voor het terras. Voor bestrating heb je de keuze uit drie steensoorten; betonsteen, baksteen en natuursteen. Ga je voor een moderne tuin? Voor een moderne tuin geldt: hoe groter de tegels, hoe beter. Grote tegels zorgen voor minder voegen. En minder voegen zorgen weer voor minder onkruid, ideaal dus! Keramische tegels zijn momenteel erg trendy. Naast dat ze mooi zijn, zijn ze ook erg onderhoudsvriendelijk dankzij hun kleur- en krasvaste eigenschappen.

Denk er om dat een tuin vol tegels een stuk heter is dan wanneer je veel groen toevoegt. Hoe donkerder de tegel, hoe warmer en hoe meer groen, hoe frisser. Is je buitenruimte niet heel groot? Kies voor extra grote tegels. Hierdoor maak je je terras optisch groter. 

 

Terrasafwatering

Als je een terras hebt aangelegd wil je niet dat de tegels verzakken of omhoog komen. Voldoende afwatering in je tuin is dus erg belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat de bestrating minimaal één centimeter per meter afloopt. Het liefst richting een putje, gazon of border.

Genieten van je terras op heerlijke tuinmeubelen

Echt genieten van je terras doe je natuurlijk op prachtige tuinmeubelen. Kies een grote tuintafel om heerlijk te dineren, een ligbed om te genieten van de zon. De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen staan voor jou klaar en geven je graag advies bij de aankoop van geschikte tuinmeubelen voor jouw terras. Bezoek de showroom in Emmen of Vroomshoop en kies jouw tuinset!

Onderhoud van je terras

Heb je een mooi terras aangelegd? Zorg dan ook dat het mooi blijft. Maak het dan regelmatig schoon, dit helpt groene aanslag voorkomen. Door iedere week je terras schoon te vegen verwijder je oude bladeren, deze kunnen namelijk vlekken veroorzaken. Op deze manier haal je ook direct de zaden van onkruid weg. Je haalt ook direct de zaden van onkruid weg. Deze worden vaak door de wind meegevoerd.

 

https://www.gerritstuinmeubelen.nl/