facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
in Auto's en Motoren - 07 okt, 2020
by - no comments
Wat is chiptuning

Het opvoeren van je auto kun je in veel verschillende manieren doen. Een van de populairdere methodes is chiptuning. Maar wat is chiptuning precies en hoe werkt het? Wil jij meer weten over chiptuning lees dan nu deze blog.

Geschiedenis van chiptuning

Chiptuning is een vrij nieuwe methode van opvoeren. Dit komt omdat er pas sinds enige tijd toegang is tot de boordcomputers van auto’s. Daarvoor waren er of geen computers aanwezig in de autos dus als je je auto wou opvoeren dan moest je dit doen doormiddel van “ouderwetse” middelen zoals andere onderdelen in je auto plaatsen. Een lange tijd waren er wel computers in de autos maar geen manier om deze uit te lezen. Veel bedrijven gaven geen toegang tot deze computers en het was nagenoeg onmogelijk om de juiste apparatuur te krijgen en gebruiken. Tegenwoordig is het wat anders, de meeste aansluiting zijn gestandaardiseerd en veel bedrijven kunnen makkelijk een auto chiptunen

Wat is chiptunen

Chiptunen is het aanpassen van de software in de ECU, de Ecu is de boordcomputer van de auto die alle belangrijke processen regelt er zijn een hoop sensoren die bepalen hoeveel en wanneer er bijvoorbeeld brandstof de motor wordt ingespoten. Met chiptuning worden alle parameters afgestemd om zo ideaal mogelijk te werken om zo de auto meer vermogen te geven. Zo kun je sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogt. Als je rijgedrag onveranderd blijft krijg je zelf een brandstofverbruik vermindering aangezien het rendement van de motor wordt verhoogd.

Waarom chiptunen

Waarom zou je chiptunen? Er zijn meerdere redenen waarom je er voor zou kiezen om je auto te chiptunen. Zo zou jij bijvoorbeeld geen interesse hebben in een prestatievermogen maar juist er voor kiezen om je auto te chiptunen om zuiniger te rijden. Maar vaak is het voor het prestatie vermogen dat mensen er voor kiezen om hun auto te tunen. Wil jij je auto laten chiptuning rotterdam?

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-rotterdam