Zelf ontwikkelings onderwijs
Woning en Tuin

Zuiniger met water tips van loodgieter

Water is een vanzelfsprekend gegeven geworden. Toch moet je goed bedenken dat water een noodzaak is voor velen onder ons op deze planeet. Er zijn nog steeds landen die kampen met veel water te kort, daarom volgen hier enkele hints die je kan hanteren om wat zuiniger met water om te gaan. Water is ook niet gratis, dus als iedereen zijn steentje bijdraagt, is dit al een grote meerwaarde.

Hoe kan je water opvangen en hergebruiken?

Je kan het zo gek niet bedenken, maar vooraleer je gaat douchen, is het aan te raden om in een nette emmer water op te vangen. Zo heb je altijd helder water om eventueel in de waterkoker te doen of om planten water te geven. Dit water kan je ook gebruiken om je aardappelen of rijst in af te koken. Wees inventief en er zal nog veel meer uit de bus komen van ideeën waarvan je niet dacht dat ze bestonden. Jaren geleden ging iedereen in hetzelfde water in bad en had de laatste die in bad moest de meeste pech uiteraard. Koud water en vuiler natuurlijk. Wist je dat douchen voordeliger is dan een bad nemen qua verbruik en 2 minuten minder lang douchen per dag, zal ook een verschil maken op jaarbasis. Regenwater opvangen in emmers buiten is ook een groot pluspunt of een regenwaterput. Hiermee kan je ook de wc doorspoelen of eventueel de auto wassen.

Lekkages aan leidingen en kranen opsporen

Loodgieter is een beroep waar altijd werk in is en je hebt ze ook wel nodig. Loodgieter Amsterdam is hiervoor de ideale oplossing. Lekt een kraan of zelfs een wc die blijft druppen tijdens het doorspoelen, dan kan je in tussentijd het schell-kraantje dichtdraaien in tussentijd tot een bekwame vakman dit probleem komt oplossen. Om te besparen op het water dat je doorspoelt, is het ook niet slecht om eens een tweetal keer over te slaan met doorspoelen als dit voor de kleine boodschap is. Een oude wc heeft meestal geen waterbesparend systeem, terwijl de nieuwere modellen dit wel hebben. Het is zeker aan te raden om eens te polsen bij de juiste watermaatschappij wat er allemaal kan gedaan worden om zo economisch mogelijk met water om te gaan. Vergeet niet dat duurzaamheid het woord is van deze eeuw. Bepaalde kranen kan je ook laten vervangen door een waterbesparend mondstuk. Ook een thermostatische kraan is sneller op temperatuur. De loodgieter Amsterdam weet hier wel raad mee.

Kinderen en water

Kinderen en water is een geweldige combinatie. Welk kind speelt nu niet graag met water? Waterspelletjes en in de zomer een zwembad is altijd wel fijn. Toch hoeven kinderen te beseffen dat niet iedereen water heeft en dat voor sommigen onder ons dit een luxeproduct is. Eigenlijk is het luxe. Je mag al blij zijn dat er water uit je kraan komt, het hoeft daarom nog niet warm water te zijn. Leer kinderen spaarzaam omgaan met water door hen er attent op te maken van de kraan goed dicht te draaien. Koop niet te veel waterspeelgoed. Laat ze bij het poetsen van hun tanden ook steeds de kraan dichtdraaien en niet laten lopen op het moment dat ze nog aan het poetsen bezig zijn. Tijdens inzepen onder de douche, kan ook de doucheknop toe gedraaid worden. Er is zoveel om op te sommen waar voordeel uit te vinden is, hier vind je nog meer tips. Water is essentieel voor alle leven op aarde en ver daarbuiten, dus ga er verstandig en zuinig mee om.

https://www.loodgieter-amsterdam.net/loodgieter-amsterdam-centrum/