Zelf ontwikkelings onderwijs
Onderwijs

Activiteiten op school

Activiteiten op school 

Gave techniek activiteiten

Iedereen weet natuurlijk dat kunsteducatie en cultuureducatie belangrijk zijn op school. Er zijn dan ook ontzettend veel activiteiten te vinden rondom kunst- en cultuureducatie. Activiteiten voor de basisschool gericht op bijvoorbeeld muziek, circus, dans, theater of media. Naast deze bekende kunstdisciplines is ook techniek van groot belang geworden op de basisschool. Van grotere projecten voor de hele school tot eenmalige workshops voor een enkele groep. Grote Broer heeft een aanbod voor alle groepen van de basisschool. De workshops worden aangepast aan het niveau van de groep. Gave techniek activiteiten zijn bijvoorbeeld de workshops Robotische Origami, Reactiebaan, Hydrauliek en Speellab met Stroom.

 .

Techniek en vaardigheden

De techniek workshops op school dragen bij aan het ontwikkelen van 21eeuwse vaardigheden. De leerlingen leren bijvoorbeeld hoe ze moeten samenwerken tijdens het bouwen van een goed lopende reactiebaan. Het is belangrijk dat de leerlingen goed communiceren over wat ze aan het bouwen zijn en wat het eindresultaat zal worden. Leerlingen leren tijdens techniek workshops ook oplossingsgericht te werken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een werkend stroomcircuit. Alles moet precies goed geplaatst zijn, anders gaat het lichtje niet branden. Techniek doet niet altijd wat je precies wilt en soms lopen kinderen tijdens de workshops tegen een probleem aan. Creatief denken komt ook veel aan de orde, bijvoorbeeld bij het maken van een hydraulisch figuur of origami figuur. Kinderen leren uit hun bestaande denkkaders te stappen en iets nieuws te creëren. Niks is fout en alles mag!

Waar worden de techniek workshops gegeven?

Alle techniek activiteiten geven wij gewoon bij jullie op school, vaak in het eigen klaslokaal van de desbetreffende groep. Mocht er op school een handvaardigheidslokaal of technieklokaal zijn, dan geven we de workshop graag daar. Voor alle techniek workshops nemen wij de benodigde materialen mee. Vaak zijn dit ingewikkelde technische materialen die een school zelf niet in huis heeft. Soms worden er wel een aantal simpele materialen gevraagd aan de school, bijvoorbeeld a-vier papier, lijm en scharen. Alle techniek activiteiten op school vinden plaats onder leiding van onze deskundige workshopleiders. Wel vragen we om de aanwezigheid van de eigen leerkracht, zodat hij of zij kan helpen en ondersteunen. 

https://brightmakers.nl