Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Waarom een IQ-test niet mag ontbreken in jouw recruitmentproces

Stel je voor, je bent een kok en je moet de meest fantastische soep ooit maken. Je hebt een heleboel ingrediënten tot je beschikking, maar hoe weet je welke perfect zullen samensmelten? Dit is vergelijkbaar met het recruitmentproces. Je hebt talloze kandidaten, maar je wilt zeker weten dat je de juiste persoon kiest die niet alleen nu, maar ook op de lange termijn, waarde toevoegt aan je bedrijf. Je kunt daarom het best een IQ-test afnemen bij sollicitanten of medewerkers. Een tool die, zeker weten, niet mag ontbreken in jouw gereedschapskist als recruiter.

Wat is The Bridge Ability Suite?

The Bridge Ability Suite biedt een scala aan psychometrische tests, waaronder een geavanceerde IQ-test die ontworpen is om de cognitieve capaciteiten van je sollicitanten of medewerkers objectief te meten. Deze test meet aspecten zoals numeriek en verbaal redeneervermogen, logisch denken, en ruimtelijk inzicht. Het mooie is dat deze test niet alleen zwart op wit de intellectuele capaciteiten van een kandidaat laat zien, maar je ook helpt te begrijpen hoe snel iemand nieuwe informatie kan verwerken en problemen kan oplossen.

Waarom een IQ-test gebruiken in recruitment?

  1. Objectieve Beoordeling: In een wereld vol indrukwekkende cv’s en vlotte babbel, biedt een IQ-test een objectief beoordelingskader. Het helpt je om voorbij de charme te kijken en echt inzicht te krijgen in het intellectuele vermogen van een kandidaat.
  2. Voorspellen van Werkprestaties: Verschillende studies hebben aangetoond dat cognitieve capaciteiten een sterke voorspeller zijn van professioneel succes, vooral in complexe en uitdagende rollen. Door een IQ-test af te nemen, kun je beter inschatten of iemand geschikt is voor de functie.
  3. Efficiënte Selectie: Een IQ-test kan je helpen het kaf van het koren te scheiden, vooral wanneer je veel sollicitanten hebt. Dit bespaart tijd en energie, omdat je je kunt richten op kandidaten die echt potentieel hebben om te excelleren.
  4. Betere Team Dynamics: Als je begrijpt hoe iemand denkt, kun je beter inschatten hoe deze persoon in je team past. Dit kan helpen bij het vormen van een harmonieuzer en effectiever team. Je kunt deze test goed combineren met een ontwikkel assessment.

Implementeren van IQ-tests in je wervingsproces

  • Early Stage Screening: Integreer de IQ-test vroeg in het sollicitatieproces om snel een beeld te krijgen van de cognitieve vaardigheden van de sollicitanten. Dit helpt om de sollicitantenpool snel en effectief te verkleinen.
  • Inzicht in Potentieel: Gebruik de resultaten van de IQ-test niet alleen om te beoordelen wie je wilt aannemen, maar ook om te bepalen hoe je de ontwikkeling van talent binnen je organisatie kunt bevorderen.
  • Gespreksstof: De uitkomsten van een IQ-test kunnen dienen als uitstekend startpunt voor diepgaandere gesprekken tijdens interviews. Vraag kandidaten hoe zij denken dat hun cognitieve vaardigheden bijdragen aan hun professionele succes.

Conclusie

Een IQ-test zoals aangeboden door The Bridge Ability Suite is een krachtige tool voor elke recruiter die dieper wil graven dan indrukken en ervaringen. Het biedt een wetenschappelijk onderbouwde methode om de ware potentie van kandidaten te ontsluiten. Dus, of je nu op zoek bent naar de perfecte nieuwe aanwinst voor je team of de potentie van je huidige medewerkers beter wilt begrijpen, overweeg dan zeker de toegevoegde waarde van een IQ-test. Met deze test kun je er zeker van zijn dat je niet alleen gokt, maar echt investeert in de toekomst van je bedrijf.