Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Laten we het particulier en regulier onderwijs eens vergelijken

Het is een vraag waarover al jaren wordt gedebatteerd: Is het particulier onderwijs beter dan regulier onderwijs? Er zijn aan beide kanten argumenten aan te voeren, maar uiteindelijk komt het er altijd op neer dat er gekeken moet worden naar wat het beste is voor de individuele leerling. In deze blogpost nemen we zowel het particuliere als het reguliere onderwijs onder de loep om te zien wat de voor,- en nadelen zijn.

 

Particulier onderwijs: De voordelen

– Privéscholen, zoals die van http://www.florencius.nl, hebben vaak kleinere klassen; wat betekent dat leerlingen meer individuele aandacht van hun leraren zullen krijgen 

– Privé scholen hebben meestal een strenger disciplinebeleid; wat kan leiden tot een betere leeromgeving voor de leerlingen 

Particulier onderwijs: De nadelen

– De kosten van het schoolgeld kunnen voor sommige gezinnen onbetaalbaar zijn.

– In sommige gevallen kan de toelatingsprocedure voor het privé onderwijs competitief en stressvol zijn. Kijk daarom altijd of uw kind een dergelijke procedure wel aan kan en of het geen schade aanbrengt voor uw kind op latere leeftijd.

– Privé scholen bieden mogelijk niet hetzelfde niveau van buitenschoolse activiteiten als openbare scholen 

 

Openbaar onderwijs: De voordelen

– Openbare scholen zijn ‘gratis’ te bezoeken; niet kijkend naar de jaarlijkse vrijwillige bijdrage die gevraagd kan worden.  

– Openbare scholen bieden vaak een breder scala aan buitenschoolse activiteiten dan particuliere scholen.

– Er is geen toelatingsprocedure nodig om naar een openbare school te gaan.

 

Openbaar onderwijs: De nadelen

 

– De klassen op openbare scholen kunnen groot zijn; wat betekent dat leerlingen minder individuele aandacht van hun leraren zullen krijgen.

– Het leerplan op openbare scholen is minder specifiek als op particuliere scholen.

 

Conclusie

 

Dus, wat is het oordeel? Is particulier onderwijs beter dan het reguliere onderwijs? Uiteindelijk hangt het af van de individuele leerling en wat zijn of haar behoeften zijn. Beide vormen van onderwijs hebben hun eigen voor,- en nadelen die in overweging genomen moeten worden voordat een definitieve beslissing wordt gemaakt.