Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Wat je leert in een Excel training

De belangrijkste vraag is wat wil je uit een Excel training halen? Alles is namelijk te leren. Zo zijn er uiteenlopende trainingen. Maar dat wil niet zeggen dat deze ook allemaal bij jouw niveau of leerwens passen. 

Het belangrijkste wat je leert in een Excel training, is hoe je effectiever en efficiënter werkt. Kies een partij die duidelijk vraagt naar wat je uit een training wilt halen. Vervolgens is het aan hun om te zorgen dat je het maximale uit deze training haalt. Wat wil jij leren in Excel?

Wat is Excel?

Excel is een spreadsheet-programma waar miljoenen particulieren en bedrijven dagelijks gebruik van maken. En dat is ook niet zo gek. De vele functies zijn zo ontwikkeld dat je veel tijd bespaart bij het maken van berekeningen, formules, grafieken of het analyseren van gegevens. 

Wanneer je er goed over nadenkt kunnen we Excel voor meer situaties gebruiken, dan we waarschijnlijk nu doen. Want hoe vaak maak je nu gebruik van Excel? Is dit iedere dag, week of maar af en toe? En wanneer je er gebruik van maakt, waar gebruik je het voor? Start met te ontdekken wat Excel is en hoe je relevante functionaliteiten gebruikt in jouw voordeel.

Voor wie is een Excel training geschikt?

Veel mensen denken dat je een wiskundige achtergrond nodig hebt om een Excel training te volgen. Maar wist je dat je geen vooropleiding nodig hebt? Afhankelijk van de soort training is het geschikt voor beginners en gevorderden. Kies een training die aansluit bij jouw doel en leerwens om van de vele voordelen gebruik te maken. 

Daarnaast zijn er groepen voor wie een Excel training extra interessant is:

  • Controllers

  • Financials 

  • Planners

  • Boekhouders

  • Calculatoren

  • Wanneer je veel werkt met maatwerk rapportages en templates

Natuurlijk zijn er meer groepen of functies te bedenken. Zeker wanneer je veel werkt met cijfers en data is de kans groot dat een Excel training als geroepen komt. De juiste training laat je zien hoe je jouw werk makkelijker en effectiever in Excel uitvoert. Afhankelijk van jouw leerstijl leer je dit aan de hand van voorbeelden en praktische tips. 

Welke leerstijl past bij jou?

Misschien net zo belangrijk als de onderwerpen van een training is de trainingsvorm. Ieder mens is verschillend. Daarmee ook de manier waarop we informatie tot ons nemen. Zo is de ene persoon visueel ingesteld, terwijl de ander juist leert aan de hand van praktische voorbeelden. Door met de trainer af te stemmen welke leerstijl het beste bij jou past, haal je het maximale uit de Excel training. Stop met te doen wat je altijd al deed, en zet vandaag de eerste stap naar slimmer en makkelijker werken.

 

https://www.avk.nl/trainingen/office-365-trainingen/excel-trainingen/