Zelf ontwikkelings onderwijs
Auto's en Motoren

Blackbox in auto voor rittenregistratie 2021

Ook in 2021 staat de bijtelling weer vastgesteld op 22 procent. Dit percentage geldt voor het privégebruik van de zakelijke auto. Het is ook mogelijk om de bijtelling te voorkomen. Onderstaand leggen we uit hoe dit werkt en hoe met behulp van een blackbox in de auto een rittenregistratie bijgehouden kan worden. Via een bijbehorende rittenregistratie app worden alle ritten dan automatisch geregistreerd.

 

Bijtelling 2021

Met uitzondering van de bijtelling op elektrische voertuigen, is de bijtelling in 2021 wederom vastgesteld op 22 procent. Bijtelling is als het ware een percentage van de cataloguswaarde van de auto dat wordt opgeteld bij het belastbare inkomen. Hierdoor wordt er dus meer belasting betaald. Wordt er gekozen voor bijtelling, dan mag de werknemer de auto van de zaak ook gebruik voor privédoeleinden.

Blackbox auto voor rittenregistratie

Het is heel eenvoudig om de bijtelling te ontwijken. Dat kan met behulp van een blackbox in de auto. De blackbox wordt gemonteerd en houdt automatisch een rittenregistratie bij die u online bekijkt en beheert via een rittenregistratie app. De geavanceerde software registreert van iedere rit de begin- en eindtijd, start- en stopadres, aantal gereden kilometers, totale kilometerstand etc.

 

Rittenregistratie app

De blackbox in de auto meet coördinaten via GPS en maakt ritten met behulp van de geavanceerde software. De gegevens worden verstuurd via GPRS naar een online account, waar u de gegevens online via de computer of via de smartphone kunt bekijken. In de rittenregistratie app bekijkt u de gegevens en past deze aan waar nodig. Wijzig bijvoorbeeld een zakelijke rit naar privé of maak er een gemengde rit van. Ook is het mogelijk om een opmerking toe te voegen, bijvoorbeeld de naam van de klant waar u bent geweest. Mocht er ooit een controle komen vanuit de Belastingdienst, kunt u zo eenvoudig aantonen waar u bent geweest en hoe dit overlapt met uw agenda.

https://www.trackjackeurope.com/blackbox/