Zelf ontwikkelings onderwijs
Business / Marketing and Advertising

De twee essentiële schroevendraaiers

Vanaf het moment dat jij uit huis gaat tot het moment dat jij met pensioen gaat, bouw jij een voorraad aan van allerlei verschillende klusspullen. Van zagen tot hamers en van spijkers tot latjes. Waarschijnlijk heb je nu je met pensioen bent ontelbaar veel bakjes met daarin allemaal gesorteerde soorten schroeven. Bij jou in de garage staan koffers vol met steeksleutels en ringsleutels, boortjes en boorbitjes, schroeven en schroevendraaiers. Je hebt een groots assortiment aan zaken en de schroevendraaiers en de boren ontbreken natuurlijk ook niet. Bovendien ligt jouw hele werkplaats vol met allerlei verschillende stukjes hout en latjes in alle soorten en maten. Die heb je overal en nergens vandaan gehaald. En als een buur wil klussen en iets nodig heeft, dan komt die buur altijd naar jou voor raad en voor gereedschappen. Jij hebt immers de grootste voorraad en de grootste kennis na als die jaren van ervaring.

 

Wacht… herken jij jezelf eigenlijk totaal niet in dit verhaal? Sta jij juist aan het begin van je werkzame leven en heb je niet zo’n groot assortiment aan klusspullen? Ben je net verhuisd naar je eerste huurhuis en wil je het een en ander gaan veranderen? Dan moet je weten wat je wel en niet moet kopen. Wat elke klusser in ieder geval altijd nodig heeft, is een set van schroevendraaiers. Die heb je overal voor nodig. Om je een eindje op weg te helpen, vertel ik je welke twee schroevendraaiers je absoluut moet hebben.

 

Laten we beginnen met de kruiskopschroevendraaier, dit is zonder meer de meest gebruikte schroevendraaier die er is. Je herkent hem aan zijn kruisvormige kop. Deze schroevendraaier moet je echt in huis hebben, want ongeveer 80% van alle schroeven kan je hiermee aandraaien, bijvoorbeeld snelbouwschroeven.

 

De tweede essentiële schroevendraaier is de torx schroevendraaier. De kop van deze draaier heeft niet vier, maar wel zes kanten! Dit is er voor extra stevigheid en grip, je kan de torx schroeven kopen en dan ze ook heel strak aandraaien.

https://www.bnvtools.nl/