facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
in Electronica en Computers - 07 sep, 2020
by - no comments
Hoe een API platform en IPaaS aan elkaar relateren

Misschien heeft u deze termen al vaker naast elkaar zien staan: een API platform en IPaaS. Deze twee zijn dan ook innig met elkaar verbonden. Laten we bij het begin beginnen en uitleggen wat een API precies is. Een API zorgt ervoor dat twee verschillende applicaties met elkaar kunnen communiceren om zo relevante informatie met elkaar uit te wisselen. Deze data kunnen bijzonder nuttig zijn voor u en uw bedrijf.

Laten we het iets minder abstract maken. Stel, een klant gaat via een website op zoek naar een geschikte vakantie. Hiervoor worden allerlei relevante gegevens ingevuld middels een applicatie, waarna de website zoekt naar passende vakantiebestemmingen. De API zorgt ervoor dat de ingevoerde gegevens van de klant naar een andere applicatie verstuurd worden die ervoor zorgt dat de klant relevante bestemmingen te zien krijgt. De API is dus een soort koerier tussen applicaties.

Wat kan een API platform met IPaaS mogelijkheden voor u betekenen?

API’s kunnen van zeer veel waarde zijn, mits deze goed gemanaged worden. Zonder goed API management verliest u het overzicht en, nog veel belangrijker, het vermogen om de gegenereerde data goed te kunnen analyseren. Hiermee gaat veel bruikbare informatie verloren. Informatie die u in had kunnen zetten om uw bedrijf te verbeteren. Dankzij een overzichtelijk API platform in combinatie met IPaaS (Integrated Platform as a Service) is dit wel mogelijk.

U kunt meer info uit uw data halen, en dankzij IPaaS wordt de data tevens sneller verkregen. IPaaS geeft u namelijk mogelijkheden met betrekking tot de Cloud en mobiele applicaties. Meer en sneller data, en u kunt ook nog eens overal bij.

Neem een specialist in de arm

Daarom is het aan te raden om een specialist op dit gebied in de arm te nemen als het uw eigen ontwikkelaars te veel worden. Het opzetten en managen van een API Platform met IPaaS mogelijkheden is een fikse taak. Datacon kan u hierbij helpen. Dit bedrijf helpt namelijk al meer dan 20 jaar bedrijven met het volledig benutten van de potentie van hun API’s.