Zelf ontwikkelings onderwijs
Telefonie

De Sony Xperia L4

De Sony Xperia L4 is er. De opvolger van de Sony Experia L3. De telefoon valt onder de categorie budgettelefoons. Met zijn prijs van 194 euro scheelt het ook nog dat je niet vast zit aan een BKR-registratie bij het afsluiten van een abonnement. De Xperia L4 komt met een beeldverhouding van 21 bij 9 waardoor je geen zwarte randen meer hebt bij het kijken van films en series op je telefoon. De meeste films worden namelijk opgenomen met een beeldverhouding van 21 bij 9. Daarnaast kun je heel gemakkelijk door het smalle en lange scherm twee app tegelijkertijd openen en gebruiken. Iets wat bijvoorbeeld bij de IPhone nog steeds niet kan.

Minpunten

Een tegenvaller is wel de schermresolutie van 1680 bij 720 pixels. De beeldkwaliteit is daarmee OK. De telefoon komt voor het eerst met een notch waarmee gevideobeld kan worden en selfies kunnen worden gemaakt. Deze camera heeft 8 megapixel. De drie camera’s op de achterkant zijn 13 megapixel, 5 megapixel-groothoeklens en 2 megapixel dieptesensor. De camera’s zijn wel beperkt maar voor die prijs in totaal vier camera’s is toch wel netjes. Met name bij lagere lichtomstandigheden is de primaire camera niet goed. Daarnaast is het zo dat de L4 draait op de oude Android 9.0 (Pie) versie. De verwachting is niet dat de telefoon geüpdatet kan worden naar Android 10. Wel belooft Sony beveiligingsupdates te ontwikkelen waarmee de telefoon regelmatig kan worden beveiligd.

Pluspunten

Een groot pluspunt van de lagere schermresolutie is dat de batterij het langer volhoudt. De 3580 mAh batterij kan via een USB-C-poort worden opgeladen. Snel laden is hierdoor mogelijk. De vingerafdrukscanner om je telefoon mee te ontgrendelen zit aan de achterkant. De telefoon heeft een MediaTek Helio P22-chip, dezelfde als in de Xperia L3. De processor heeft 3GB werkgeheugen en opslagcapaciteit van 64GB waarbij dit nog aan te vullen is via de Micro-SD-poort.

Bescherming

Een nieuwe telefoon wil je graag beschermen tegen het op de grond vallen van de telefoon. Hiervoor is al jaren een oplossing namelijk het telefoonhoesje. Het hoesje zorgt ervoor dat er een veel kleinere kans is barsten en krassen op het scherm. Daarnaast beschermt een hoesje ook tegen deuken, water, stof en het uit de hand vallen van je telefoon. Voor meer informatie zie sony xperia l4 telefoonhoesje.

https://www.telefoonhoesje.nl/Sony-Xperia-L4-Hoesjes