Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Verbouwen

De betekenis van PVC

Polyvinylchloride (PVC), beter bekend als “vinyl”, wordt verwerkt tot een verscheidenheid van vloerbekleding producten, waaronder vele producten met een faux houtnerfstructuur. Het wordt gemaakt van een geplastificeerde PVC die wordt geformuleerd voor gebruik in huizen en bedrijven. 

PVC is ondoordringbaar voor water en staat bekend om zijn slijtvaste duurzaamheid. Terwijl veel van de vroeger geproduceerde vinylvloeren een gebrek aan esthetisch detail hadden, hebben de nieuwere PVC houtlook vloeren zeer overtuigende kleuren, texturen en patronen. Dit is ook het geval bij de PVC Moduleo Impress collectie die bovendien enorm veel voordelen met zich meebrengt.

Bestaan er meerdere vinylvloeren?

Er zijn drie basistypes van houten vinylvloeren beschikbaar op de markt vandaag. De eerste twee zijn vrij traditioneel en zijn al tientallen jaren verkrijgbaar. Het zijn rolvloeren en tegels. Met rolvloeren krijgt u de beste prijs en de snelste installatie, hoewel ze er meestal het minst authentiek uitzien en aanvoelen.

Tegels worden gemaakt in verschillende hout parket patronen om de uitstraling van parket na te bootsen. De nieuwste houten PVC-vloeren zijn plankenvloeren, bekend als luxe of deluxe vinyl, die hardhouten vloeren nabootsen. Het is ontworpen in planken van plankbreedte die aan elkaar kleven.

Hoe kies je de geschikte vloer?

Net als bij elk ander vloerbedekkingsproduct moet u vooral rekening houden met uw interieur, uw budget en weten wat de installatievereisten zullen zijn.

Kies eerst een kleur en nerf die bij uw ruimte passen. Begin met het bestaande houtwerk. Als het houtwerk gebeitst is in plaats van geschilderd, kies dan een vloer die bij de kleur en nerf past, of een contrasterende vloer die het houtwerk aanvult. Beslis vervolgens welk type vloer het beste bij uw budget en legmogelijkheden past, en kies de vloer die u het mooist vindt in dat product.

Het installeren van een nieuwe vloer

Bij rolvloeren wordt de hele ruimte in één keer bedekt. Meet de ruimte zorgvuldig op en snijd de vloer op maat. Smeer lijm over het hele legoppervlak en rol de vloer uit, beginnend bij één muur. Druk de vloer op zijn plaats met een verzwaarde vloerroller. Installeer een rand rond de buitenrand van de vloer om eventuele kieren te dichten.

Voor tegels begint u met het markeren van een T door het midden van uw kamer, in beide richtingen. Leg de tegels langs de lijnen van de T, vanuit het midden naar de muur toe. De tegels zijn ofwel zelfklevend, of er moet lijm op elke tegel worden aangebracht. Snijd de tegels op maat langs de muur. Dit kan gemakkelijk worden gedaan met een verstekzaag of een rotatiegereedschap en een snijmesaccessoire. Rol de vloer op met een verzwaarde roller als u klaar bent.

Luxe vinylvloeren en de installatie hiervan

Bij luxe vinyl hecht de vloer aan zichzelf en niet aan de ondervloer, waardoor de vloer “zweeft” zoals bij laminaat. In plaats van een sluitvoeg langs de lange randen van de planken, heeft elke rand een plakstrook.

De planken worden langs één wand geplaatst, met de plakstrook van de wand af. Elke plank wordt met de uiteinden langs de muur vastgelijmd, waarbij de volgende rijen langs de lange kant worden toegevoegd. Een verzwaarde vloerroller kan worden gebruikt om de vloer op zijn plaats te drukken na het voltooien van de installatie.

https://vloerenbaas.nl