Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Zakelijk

"De Kunst van Productontwerp: Esthetiek, Functionaliteit en Gebruikerservaring"

Vaak onderschatten we wat er allemaal bij product ontwerpen komt kijken. Je kan een geweldig idee hebben, maar wanneer dit niet kan worden uitgewerkt tot een functioneel product, dan zullen investeerders niet overtuigd worden. Met behulp van professionele productontwikkeling kan jij wel 20 procent meer omzet behalen met jouw producten. Het is dus zeker een belangrijk punt om tijd en geld in te investeren. Wij leggen je in dit artikel graag uit wat er allemaal bij product ontwerp komt kijken.

Wat houdt product ontwerp precies in?

Wanneer we het hebben over product ontwerp, dan hebben we het over het hele proces wat er komt kijken bij het ontwerpen en uitwerken van een product voordat deze op de markt komt. Voordat de kaasschaaf standaard in al onze keukens was te vinden, onderging het een lang proces aan testen, prototypes en verbeter-rondes. Tegenwoordig ziet product ontwerp er echter veel complexer uit. Door de opkomst van technologie zijn bedrijven steeds meer op zoek naar innoverende producten die gebruik maken van deze nieuwe tech. De hedendaagse product ontwerp industrie gaat dus ook zeker mee met deze nieuwe ontwikkelingen.

Waarom is het belangrijk voor jouw bedrijf?

Het inschakelen van professionele product ontwerpers is essentieel voor jouw bedrijf. Allereerst beschikken deze over de juiste kennis, zowel creatief als wetenschappelijk, om jouw wensen tot realiteit uit te werken. Er zijn veel aspecten die invloed hebben of een product succesvol wordt of niet, denk bijvoorbeeld aan de looks, de functionaliteit en ook de gebruiksvriendelijkheid. Een product ontwerper heeft jaren aan ervaring en weet exact wat de klant wilt. Daarnaast worden er voor alle prototypes grondige testen uitgevoerd met de doelgroepen om te kijken of het ontwerp aan alle punten voldoet. Zo heeft jouw bedrijf de zekerheid dat het product een echt succes wordt op de markt.

Kenmerken van een goed product ontwerp

Zoals we al kort hebben benoemd, is het voor een product ontwerper belangrijk om creatief, oplossingsgericht en gebruiksvriendelijk te denken. Alleen zo wordt er een product ontwikkeld dat vervolgens te commercialiseren is door het bedrijf en door een goede marketing strategie. Een product ontwerper moet daarnaast nauwkeurig zijn. Er mag geen stap in het proces worden overgeslagen en alle ontwerpen moeten door grondige testen gaan voordat het op de markt kan komen. Zo garandeert een product ontwerper het beste eindresultaat en een product wat jarenlang meegaat in de handen van de consumenten