Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Bedrijven

Er zijn diverse certificaten die bijdragen aan een vergrootte kans op een baan!

Wanneer je op zoek bent naar een baan wil je je kansen hierop natuurlijk zo veel mogelijk vergroten. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je eigen kans op een baan te vergroten. Er zijn onder andere diverse certificaten die enorm kunnen bijdragen aan een vergrootte kans op een baan. Het behalen van deze certificaten, of op zijn minst een deel hiervan kan je dus al enorm vooruit helpen. Hieronder lees je daar meer over.

Waarom certificaten behalen?

Wanneer je een baan zoekt kijken werkgevers vaak naar diploma’s, maar ook naar certificaten. Een certificaat vertelt eigenlijk dat jij als toekomstige werknemer al beschikt over bepaalde kennis. Je kunt een certificaat immers niet behalen zonder kennis op te doen. Eigenlijk is het dus een kleinere versie van een diploma. Wanneer jij als toekomstige werknemer bijvoorbeeld beschikt over een heftruck certificaat en in je toekomstige baan moet je een heftruck besturen, dan heb je natuurlijk een grote voorsprong. De werkgever ziet dit als een pluspunt omdat je de kennis erover al hebt en dit dus niet nog hoeft te leren. Je kunt dus meteen aan de slag voor hem of haar!

Hoogwerker certificaat

Één van de certificaten die handig zijn om je kans op een baan te vergroten is de hoogwerker certificaat. Dit certificaat kun je in principe in 2 dagen halen door middel van een 2-daagse cursus. Met name opdrachtgevers die jou in een baan willen zetten met chemie kunnen dit als een zeer groot pluspunt ervaren. Als je het certificaat hebt behaald kun je veilig hoogwerkers bedienen en besturen. Verder doe je de nodige kennis op met betrekking tot de arbowet, de normen en richtlijnen, de aanvangsinspectie van hoogwerkers, begrippen met betrekking tot de hoogwerker, het veilig opstellen en werken met de hoogwerker en het gebruik van valbeveiligingsmiddelen. De cursus wordt beëindigd met een theoretisch en een praktisch examen. Aan het einde beschik je dus echt over de nodige kennis en heb je ook je certificaat die dit aantoont binnen.

Heftruck certificaat

Je heftruck certificaat behalen is ook een erg slimme keuze. Er zijn behoorlijk wat werkgevers die willen dat hun werknemers kunnen omgaan met heftrucks. Als je hierover de basiskennis hebt, beschik je dus ook al over een gigantische voorsprong. Ook bij de heftruck cursus doe je de nodige kennis op over de arbowet. Daarnaast doe je kennis op met betrekking tot belading en zwaartepunt-bepaling, stabiliteit, wat natuurlijk erg belangrijk is bij een heftruck. Je leert over de verkeersvoorschriften, aanvang inspectie vorkheftruck, lastgrafiek en belasten van vorkheftruck en normen en wetten. Wat het praktische deel betreft leer je onder andere hoe je een rijklaarcontrole kunt uitvoeren, hoe je kunt stelling rijden en hoe je zowel het voertuig als de lading beheerst. Als je hiervoor eenmaal je certificaat binnen hebt vergroot je je eigen kans op een baan ook meteen.