Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Gezondheid

Helpt een verzwaringsdeken je beter te slapen?

Heb je wel eens van een verzwaringsdeken gehoord? Dit is, zoals de naam wel doet vermoeden, een deken die zwaarder is dan normaal. Mensen die slecht slapen vanwege bijvoorbeeld stress of piekeren, zouden er baat bij hebben. Het heeft al veel mensen geholpen om beter te slapen. Een verzwaringsdeken zou ook jou kunnen helpen als je problemen hebt met slapen of in slaap vallen. Wij leggen je uit hoe dit werkt.

Wat is een verzwaringsdeken?

Zoals we zojuist al aangaven is een verzwaringsdeken een deken die zwaarder is dan een normale deken. Voor de rest gebruik je hem hetzelfde. Je zou misschien zeggen dat een zware deken helemaal niet lekker ligt, maar niets is minder waar. Doordat de deken op je lichaam drukt, komen er stoffen vrij in je hersenen die je kalmeren. Het heeft hetzelfde effect alsof iemand je een knuffel geeft. Het kalmeert je en laat je je beter voelen. Dit zorgt er weer voor dat je rustiger slaapt en sneller in slaap valt.

Kan een verzwaringsdeken ook voor een kind?

Ook veel kinderen hebben last van een onrustige slaap of vallen moeilijk in slaap. Kinderen vanaf twee jaar kunnen een verzwaringsdeken gebruiken. Het is wel aan te raden altijd eerst advies te vragen aan je huisarts. De algemene regel is dat de verzwaringsdeken ongeveer 10 procent van het lichaamsgewicht bedraagt. Dus een kind dat 20 kilo weegt, zou een deken van 2 kilo kunnen nemen. Sommigen mensen hebben juist liever een iets zwaardere of een iets lichtere deken. Dit is dus even uitzoeken.

https://www.sensolife.nl/c-4628966/verzwaringsdekens/