Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Eten en drinken

Het beste voedingsschema voor pubers

Op het moment dat je een puber in huis hebt, wil je natuurlijk wel dat hij of zij voldoende eten binnen krijgt om zich te kunnen ontwikkelen. Om hiervoor te zorgen, kan het een goede optie zijn om gebruik te maken van een voedingsschema voor pubers. Op die manier weet je namelijk wat je het beste kunt doen als het gaat om voeding voor een puber.

Als het gaat om pubers, zijn er veel verschillen per persoon. Zo heb je bijvoorbeeld pubers die heel veel sporten of flink aan het groeien zijn, maar je hebt ook pubers die het liefst de hele dag zitten. Het is afhankelijk van de puber hoeveel ze nodig hebben om gezond te blijven. Daarom kan het als ouder of begeleider van een puber lastig zijn om te weten wat de puber nodig heeft.

Voor pubers is het normaal om veel honger te hebben. Dit heeft ermee te maken dat ze constant aan het groeien zijn. Om te kunnen groeien, moeten ze ook eten. Het is dan ook niet erg om ze wat tussen de maaltijden door te geven. Wel is het belangrijk om hierbij verantwoorde keuzes te maken. Ongezond eten zal namelijk niet zo snel helpen bij een puber. Hier gaan ze alleen maar meer van eten.

Voedingsschema kind 12 jaar en kind 13 jaar

Op het moment dat je een voedingsschema voor je puber van 12 of 13 op wilt stellen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het als eerste belangrijk om ervoor te zorgen dat je 3 grote maaltijden aan houdt. Veel pubers hebben de neiging om het ontbijt over te slaan. Echter is dit de basis van de dag.

Hierdoor is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je puber voldoende ontbijt eet. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je puber minder snel honger heeft op de dag. De neiging om ongezonde dingen te eten is hierdoor ook een stuk kleiner. Hierbij kan het handig zijn om je puber een ontbijt te bieden die ze lekker vinden. Hierdoor is het voor de puber geen straf om te ontbijten.

Het is belangrijk voor de pubers om over de dag gevarieerd te eten. Op die manier kunnen ze ook kennis maken met nieuwe smaken die ze niet kennen en krijgen ze voldoende voedingsstoffen binnen. Door gevarieerd te eten als het gaat om groente, fruit en vlees, is het mogelijk om alle vitaminen en mineralen binnen te krijgen die je nodig hebt.

Voedingsschema 14 jaar en 15 jarige

Als je puber wat ouder worden, krijgen ze ook steeds meer honger. In deze tijd gaan ze ook bezig zijn met het ontdekken van nieuwe dingen. Ook het eten hoort hierbij. De kans is groot dat je pubers in deze tijd snel voor ongezond eten zullen gaan. Daarom is het belangrijk om voldoende mogelijkheden in huis te hebben.

Het verschilt per puber wat ze nodig hebben en willen eten. Het is normaal voor een puber om de ene dag heel veel te eten terwijl ze de andere dag nauwelijks eten. Als ouder is het belangrijk om het kind voldoende eten te geven. Echter is het niet nodig om te forceren dat het kind minder of juiste meer gaat eten. Dit kan namelijk ook weer voor problemen zorgen.

Geen strak schema

Als je een voedingsschema voor een puber zoekt, is het belangrijk om geen strak schema aan te houden. Door geen strak schema aan te houden, is het mogelijk om de puber ook puber te laten zijn. Het is voor mensen die nog in de ontwikkeling zijn namelijk niet handig om een strak eetschema of dieet te gaan volgen. Hier worden ze namelijk niet gelukkig van en ze kunnen zich hierdoor ook lastiger ontwikkelen.

Door richtlijnen aan te houden met een voedingsschema, is het mogelijk om de puber ook een beetje de keuze te geven. Het is vooral belangrijk om de voeding gevarieerd te houden. Hierdoor kan de puber op de juiste manier groeien. In de voeding kun je een puber als ouder het beste ondersteunen.

Verschil voeding jongen en meisje

Ook als het gaat om pubers zit er een verschil in de voeding die jongens en meisjes nodig hebben. Meisjes hebben over het algemeen minder energie nodig op een dag dan jongens. Dit heeft ermee te maken dat jongens meer spierweefsel hebben dan meisjes. Vetweefsel verbrand geen calorieën. Daarom mogen jongens meer calorieën op een dag dan meisjes.

https://voedingschema.nl/multivitamines/