Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Eten en drinken

Met welke producten voorzichtig zijn in de blender?

Heb je net een blender gekocht of ben je van plan een blender te kopen? We hebben voor je een lijst gemaakt met producten die je beter niet of met mate in de blender kunt gebruiken of in ieder geval goed moet kijken of jouw blender wel krachtig genoeg is om deze producten te bewerken. Voor het verwerken van sommige producten is namelijk een krachtige blender nodig met een goed vermogen. Bekijk de beste blender pagina om te kijken welk apparaat het beste voor jouw geschikt is.

Met de volgende producten moet je voorzichtig zijn in de blender:

– Ijs: veel blenders zijn niet geschikt om ijsblokjes te verwerken. Hiervoor heb je een extra krachtige machine nodig omde ze te vermalen tot fijne stukjes. Als je toch te weinig vermogen hebt dan kan het apparaat kapot gaan. Voor het verwerken van ijs heb je wel een speciale ice crusher smoothie blender. Extra krachtig voor het verwerken van ijs.

– Droog fruit: wanneer je droog fruit in het apparaat doet dan kan dit er voor zorgen dat de blender vastloopt en het allemaal niet kan verwerken. Het kleeft namelijk aan de messen. Bij een kleine hoeveelheid zal dit geen probleem zijn maar als je er best wat gedroogd fruit in gooit zul je merken dat het moeilijk gaat. Beter is om gedroogd fruit vooraf te weken in een bakje met water. Laat dit even staan en verwerk het daarna in de blender.

– Hete vloeistof: als je extra hete dingen in de blender gooit kan dat gevaarlijk zijn. De blender kan knappen of de hitte kan eruit spatten. Let ook goed op de specificaties van je apparaat of hete vloeistoffen in de blender kunnen maar wees wel voorzichtig, zeker met grote hoeveelheden.

– Koffiebonen: bonen zijn keihard en eigenlijk niet geschikt om te malen in een blender tenzij je een extreem krachtig apparaat hebt. Anders kun je het beste een koffie maal machine gebruiken.

– Deeg: ook hiermee loopt het apparaat snel vast omdat het geen deeg kan verwerken. Het beste kun je deeg met de hand kneden of een keukenmachine gebruiken.