Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Gezondheid

Hoe kun je je dopaminelevel op pijl houden?

Heb jij geen idee wat je komend weekend kunt gaan doen en zit je ook zonder inspiratie? Lees snel verder voor de leukste ideeën die ook nog eens zorgen voor de aanmaak van zoveel mogelijk extra dopamine!

Maak een lange boswandeling 

Buiten het feit dat een boswandeling hardstikke leuk kan zijn, wordt er tijdens het lopen ook dopamine aangemaakt. Deze stof wordt aangemaakt in de hersenen en hoort bij het beloningssysteem van onze hersenen. Dit stofje zorgt er voor dat we geluk kunnen ervaren omdat het nauw samenhangt bij het belonen van gedrag in onze hersenen. Hierom wordt het ook wel het “geluksstofje” of “gelukshormoon” genoemd.

Geniet van een wellness-resort

Een andere tip is om eens een dagje helemaal tot rust komen in een goed wellness-resort. Dit heeft nog nooit iemand kwaad gedaan! Denk maar eens terug aan de laatste keer dat jij een dagje écht vrij hebt genomen. In ons drukke bestaan komt een dagje of weekendje vrij er jammer genoeg bijna niet van terecht. Tóch is zo’n dagje naar een wellness-resort een goed idee om tijdens je vrije weekend te gaan doen met een goede vriend of vriendin of met je partner. Ook dit zorgt er namelijk voor dat je dopamine op peil blijft.

Nieuwe hobby’s ontdekken

Heb je er moeite mee om tot rust te komen? Ga dan bij jezelf na waar jij enthousiast van wordt.  Dit kunnen verschillende dingen zijn. We hadden het net al over wandelen, maar ook andere sporten kunnen jou een echte energieboost geven zonder ook lustopwekkers te gebruiken. 

https://funcaps.nl/sexshop/lustopwekkers.html