Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Aanbiedingen

Met sprongen vooruit

Rekenen is een vak dat veel aandacht geniet in de basisschoolperiode. Het is dan ook een van de basisvakken en dat is niet voor niets. Je leven lang heb je je rekenvaardigheden met regelmaat nodig. Het is dan ook belangrijk om hier veel aandacht aan te geven, helemaal nu de kinderen al lange tijd geen gewoon onderwijs kunnen krijgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele leuke en makkelijke manieren om hier thuis ook aan te werken wanneer je een beetje extra oefening kan gebruiken.

Hoe ga je te werk

Online zijn ontzettend veel werkbladen te vinden. Op de meeste websites staan ​​deze onderverdeeld in de leerjaren. Kies de juiste groep en vervolgens krijg je allerlei oefenbladen te zien die geschikt zijn voor jouw kind.

Door de vele onderdelen die bij rekenen worden geoefend, is er ook veel keuze in het soort werkblad dat je wilt laten maken. Gelukkig maar want de kale sommen (de rijtjes waarbij je moet optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen) zijn heel goed om te blijven oefenen, maar worden vaak erg saai gevonden. De afwisseling in werkbladen maakt het dan net wat leuker.

Alle leerjaren kennen onderdelen waar ouders weer zelfs diep voor in hun geheugen moeten graven. Vooral rekenen groep 8 kan zorgen voor stress bij ouders omdat dat niveau al aardig hoog ligt. Geen nood! Sommige websites bieden ook antwoordbladen aan.

Redactiesommen

Verhaaltjessommen worden ook wel redactiesommen genoemd. Dit is een hele goede rekenoefening want bij redactiesommen moeten kinderen eerst de belangrijke informatie uit een verhaaltje halen voordat zij de som op kunnen lossen. Naast dat deze oefening heel goed is voor het inzicht, zijn ze ook een goede voorbereiding op de Cito toets. Daar worden namelijk veel sommen in verhaalvorm gesteld. Voor iedereen een aanrader maar nog eens extra voor rekenen groep 8!

Spelenderwijs

Het ene werkblad is leuker dan het andere, maar er zijn ook oefenbladen waarbij kinderen nauwelijks doorhebben dat ze eigenlijk aan het oefenen zijn met rekenen. Denk bijvoorbeeld eens aan een kleurplaat waarbij er sommen uitgerekend moeten worden de uitkomst je vertelt met welke kleur dat vlak ingekleurd moet worden. En er zijn verschillende soorten puzzels waarmee je ook de rekenvaardigheid traint.

Ga maar eens kijken wat er te vinden is en laat je verrassen door de mogelijkheden!