Zelf ontwikkelings onderwijs
Onderwijs

Muziekworkshop op School

Muziekworkshop op School

Muziek is voor velen de manier om zichzelf te uiten. Muziek verbindt, zet je aan het denken en daagt je uit. Muziek is om deze redenen een perfecte toepassing voor een workshop op een middelbare school. In de jaren dat leerlingen op een middelbare school zitten zijn ze zelf al veel bezig met muziek, de meeste luisteren het en sommige maken zelfs hun eigen muziek. We kunnen zeggen dat muziek een grote rol speelt in het dagelijks leven van de leerling. Op dit moment is er een muziekgenre wat alle andere genres voorbijgaat, rap. Wat ooit begon als een onschuldige freestylesessie ergens in Chicago is uitgebloeid tot een van de meest beluisterde genres van deze tijd. 

Muziekworkshop

Een muziekworkshop kan leerlingen uitdagen op een nieuwe manier. Vaak moeten leerlingen woorden uit het hoofd leren, berekeningen maken of een essay schrijven. Echter is het goed om soms de tijd te nemen voor een evengoed belangrijke eigenschap van de leerlingen, hun creativiteit. Met de juiste workshopdocent worden leerlingen uitgedaagd zelf aan de gang te gaan met instrumenten en te kijken wat ze zelf al in hun mars hebben. Een muziekworkshop op school kan tegenwoordig ook digitaal, workshops als Beatmaking zijn een ideale workshop voor scholen met een schaarse opslag van muziekinstrumenten. Een workshop Streetbeats laat de leerlingen gebruik maken van alledaagse spullen om muziek te maken, denk dan aan prullenbakken, potten of bezems.

Muziekworkshop Rap

Kort hierboven is al beschreven wat voor een grote rol het rapgenre heeft in het dagelijks leven van leerlingen op de middelbare school. Rappers als Lil Kleine, Josylvio en Snelle zijn alledaagse onderwerpen op school. Dit is voor scholen een grote kans om leerlingen te laten zien dat ook zij kunnen rappen als ze dat echt willen. Wanneer er een echte rapdocent voor de klas staat valt de schaamte snel weg en kan er gewerkt worden aan het schrijven van pakken lyrics, harde punchlines en creatieve flows. Het is dan ook van uiterst belang dat deze docent zelf ook goed kan rappen, daarom zet Kleinkunstig altijd echte rappers in om de workshop te geven. Want een echte rapper moet zichzelf voor de klas kunnen bewijzen tijdens een muziekworkshop rap

https://kleinkunstig.nl