Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Zakelijk

Opleidingen en trainingen bij de Rijksoverheid

Ben je geïnteresseerd in werken bij de Rijksoverheid? Het kan de perfecte carrière optie zijn. Er zijn veel vacatures bij de Rijksoverheid. Je kunt bijvoorbeeld werken in administratieve rollen zoals accountancy en administratief werk, beleidsanalyse- en ontwikkeling, wetenschappelijk onderzoek, juridische rollen en financieel managementrollen. De overheid is ook steeds meer bezig met het milieu, waardoor ze ook functies hebben die zich richten op het verduurzamen van huizen en het opstellen van beleidsplannen. Je kunt trainingen rijksoverheid volgen om je vaardigheden te verbeteren. Op deze manier maak je meer kans op een baan binnen de overheid. Hier zijn enkele voorbeelden van trainingen en cursussen die je kennis op het gebied van de overheid kunnen vergroten.

Financieel management

Financieel management is erg belangrijk. Dit geldt voor alle bedrijven, organisaties en overheidsinstanties. Je gaat je hier bezighouden met financiële planning. In deze training leer je het belang van inzicht hebben in financiële instrumenten. je moet de “financiële taal” begrijpen en spreken. Dat leer je allemaal in deze training. Je wordt omringt door specialisten, zoals financieel adviseurs en controllers. Je staat er dus niet alleen voor! Daarnaast kun je binnen de Rijksoverheid doorgroeien tot manager, of je verder verdiepen en specialiseren in een specifiek onderwerp. Hiervoor kun je een masterniveau Rijksoverheid volgen.

Big data

Internet speelt een steeds belangrijke rol in de samenleving. Hierbij komen termen zoals AI en big data op de hoek kijken. Ook de overheid is hier druk mee bezig. Je kunt daarom een opleiding volgen gericht op big data binnen de overheid. in deze opleiding kom je meer te weten over zeer belangrijke informatie over het gedrag en de voorkeuren van mensen. Met al deze informatie kan de overheid effectiever een beleid maken. Hoe ga je deze data verzamelen? Hoe ontwikkel je systemen voor deze informatie? Dit zijn allemaal vragen waarmee je aan de slag gaat binnen deze opleiding.

Programma management

Een andere training binnen de overheid is programma management. Wat betekent dit precies? Je gaat kijken naar de verschillende programma’s binnen overheidsorganisaties. Deze programma’s hebben sturing nodig, zodat er gefocust kan worden op de doelen. De doelen in deze programma’s staan namelijk centraal. Wat is het doel? Wat wil je bereiken? Hoeveel mag dat kosten? Je gaat je met al deze aspecten bezighouden als programma manager. Het is een praktijkgerichte training, dus je zult veel leren!

Netwerken

je kunt zelfs een opleiding volgen tot netwerken. Netwerken is cruciaal voor iedere organisatie, en dus ook voor de Rijksoverheid. Je leert hoe je contacten kunt leggen en hoe je deze kunt onderhouden. Weet je nog niet hoe netwerken precies werkt? Dan is deze opleiding zeker geschikt. Je leer ook hoe je platformen zoals Social Media en Linkedin kunt inzetten om je netwerk te vergroten. Zoals je kunt zien zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen. Dit zijn er een handje vol, maar er zijn nog honderden andere opleidingen die je zou kunnen volgen. Welke opleiding is geschikt voor jou?