Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Dienstverlening

Vacature Hypotheekacceptant

Vacature hypotheekadviseur: hoe maak je meer kans op de baan?

Tegenwoordig switchen steeds meer mensen van baan. In principe zijn hier twee belangrijke redenen voor te noemen. De eerste reden heeft te maken met de vernieuwde kijk op werk. In deze tijd hebben veel werkzoekenden een hoge opleiding genoten. Bovendien zijn jongeren bijzonder ambitieus en dat zorgt ervoor dat ze regelmatig van baan switchen. Ze vinden bijvoorbeeld geen uitdaging meer in hun huidige baan, of er zijn slechts beperkte doorgroeimogelijkheden. Uiteraard is er ook nog een andere belangrijke reden. Dit heeft te maken met een verandering op de arbeidsmarkt. Het aanbieden van vaste contracten is niet meer gebruikelijk, waardoor veel mensen op de arbeidsmarkt verplicht van baan moeten wisselen.

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als hypotheekadviseur? Op internet vind je ongetwijfeld een leuke vacature hypotheekadviseur. Maar hoe maak jij meer kans op die beoogde functie? In dit artikel geven wij wat originele tips. Ze zijn simpel toe te passen en de kans om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek wordt er aanzienlijk mee vergroot.

 

Toon oprechte interesse

Als werkzoekende kan de moed je soms in de schoenen zinken. Je solliciteert op veel vacatures en misschien krijg je steeds een standaard afwijzing te verduren. De eerste paar keer trek je dat nog wel, maar op een gegeven moment raak je toch gefrustreerd. Dit heeft vaak tot gevolg dat je minder aandacht besteed aan de sollicitatie en maar weer je standaard brief met CV opstuurt. Hoewel je vaak een standaard afwijzing te verduren krijgt, is het als sollicitant niet aan te raden om ook ongeïnteresseerd te solliciteren. Het is van belang om oprechte interesse te tonen in de functie. Lees de vacature dan ook goed door. Noteer voor jezelf enkele kernwoorden uit de vacature en breng deze terug in de sollicitatiebrief. Op die manier toon je oprechte interesse en daarmee vergroot je de kans op een uitnodiging.

 

Val gelijk met de deur in huis

De meeste recruiters ontvangen veel sollicitatiebrieven op een aantrekkelijke functie en ze hebben vaak niet de tijd om alles grondig te lezen. Ze scannen meestal alle brieven en controleren welke brieven interessant genoeg zijn om helemaal te lezen. Daarom is de eerste alinea de belangrijkste uit de gehele brief. Probeer daar dan ook extra aandacht aan te besteden. Val gelijk met de deur in huis en vertel over je ambities. Wees niet bang om assertief uit de hoek te komen, want vaak waarderen recruiters dat wel. Uiteraard moet je wel de gulden middenweg bewandelen, want in sommige gevallen kun je ook te ver gaan.

 

Laat je brief altijd controleren

Voordat je de sollicitatiebrief gaat inzenden, is het ook aan te raden om deze door iemand anders te laten controleren. Een ander persoon bekijkt het namelijk vanuit een ander perspectief. Elk mens leeft immers in zijn eigen realiteit. Hij of zij kan je extra tips geven. Je kunt de brief door een goede vriend laten controleren, maar bijvoorbeeld ook door een familielid.