Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Woning en Tuin

Vloerluik op maat

Wenst u een exclusief vloerluik op maat te laten maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? In deze blog nemen wij u mee op het gebied van elektrische vloerluiken. Onder andere de installatie, de mogelijkheden en de voordelen komen aan bod. Daarnaast behandelen wij een aantal belangrijke kenmerken van een elektrisch luik, zoals de bediening en wat er gebeurt bij stroomuitval.

De voordelen van een exclusief vloerluik op maat

Een elektrisch vloerluik op maat kan automatisch geopend en gesloten worden. Dankzij de enorm stille motor hoort u het openen en sluiten van het luik vrijwel niet. Voor de meeste bewoners van een luxe woning is de wijze van besturen van belang. Wist u dat de elektrische luiken op maat vervaardigd worden en dat dit precisiewerk is? Bij het opmeten van het luik is het van groot belang dat dit tot op de millimeter nauwkeurig wordt uitgevoerd.

Bediening van uw vloerluik

U kunt uw vloerluik bedienen met behulp van een wandschakelaar. Deze schakelaar wordt op de meest handige plek geïnstalleerd, zodat u het vloerluik gemakkelijk kunt openen en sluiten. Daarna kunt u direct gebruik maken van de trap naar de kelder. Dit is vooral erg prettig wanneer u regelmatig gebruik maakt van uw kelder, bijvoorbeeld wanneer u uw kelder heeft voorzien van een jacuzzi, sauna of thuisbioscoop. Tevens kan een vloerluik ook in uw tuin geïnstalleerd worden. Sommige tuinen beschikken over een wijnkelder, welke met behulp van een vloerluik eenvoudig te bereiken is.

Waarom kiest u voor een luik in uw vloer?

Wanneer uw luxe woning beschikt over een open kelder en u deze opening graag wenst af te sluiten, is een elektrisch aangedreven vloerluik een goede keuze. Een open kelder kan namelijk erg gevaarlijk zijn, vooral wanneer u kinderen heeft en ongelukken wilt voorkomen. Voor veel woningeigenaren is naast de veiligheid de uitstraling van het elektrische luik van belang. Het luik is in zijn geheel in de vloer verzonken, wat ervoor zorgt dat uw luik een exclusieve uitstraling heeft. U kunt gewoon over het vloerluik heenlopen.

Wat gebeurt er als er tijdelijk geen stroom is?

Valt de stroom in uw woning uit? Gelukkig kan uw vloerluik ook zonder elektriciteit geopend worden. Veiligheid staat uiteraard voorop. Zo kunt u altijd veilig uw elektrische luik met de hand openen en hoeft u niet bang te zijn dat u onverhoopt opgesloten raakt. De brandweer hoeft u gelukkig niet uit de brand te helpen!

Een ontwerp van uw vloerluik op maat laten maken?

Wilt u graag een ontwerp laten maken? Voordat uw vloerluik op maat wordt vervaardigd komt er eerst iemand naar de situatie in de woning kijken en wordt de locatie waar het luik komt ingemeten. Op basis van uw wensen, de mogelijkheden en de huidige styling van uw woning wordt er een ontwerp op maat gemaakt. Vervolgens kan het luik geïnstalleerd worden.