facebooktwitter
Home Contact Partners Cookiebeleid
in Woning en Tuin - 02 mrt, 2020
by - no comments
Voorbereidingen voor jouw woningtaxatie Utrecht

Heb je na een lange zoektocht nu eindelijk jouw droomwoning gevonden? Of ben je juist geïnteresseerd in het verkopen van jouw woning? In deze situaties kan het erg verstandig zijn om te weten hoeveel de woning in kwestie waard is. Zo weet je bijvoorbeeld wat je bij de verkoop van jouw woning kunt vragen. Ook weet je of de vraagprijs van jouw droomhuis realistisch is. Het uitzoeken van de waarde van de woning heet taxeren. Het taxeren wordt gedaan door een bekwame taxateur. Bij een woningtaxatie Utrecht zal de taxateur een aantal dingen in acht nemen om de waarde van het huis te bepalen.

Waarom is taxatie zo belangrijk?

Een taxatie is van belang als je bijvoorbeeld zonder problemen geld wilt lenen van de bank. De bank wil namelijk altijd weten of jij een geschikte kandidaat bent om geld aan te lenen. Taxatie bij de verkoop van een woning is ook belangrijk, omdat je dan inzicht krijgt in wat de woning waard is. Zo weet jij wat je voor de woning kunt vragen, zonder te hoog boven de taxatie waarde te zitten. Zo zal je namelijk niet makkelijk een koper kunnen vinden. Ook wil je niet te ver onder de taxatie waarde komen te zitten, want zo zou je erg veel verlies kunnen lijden. Ook zal het taxatie rapport uitwijzen wat de staat van de woning is.

Huis verkopen Utrecht

Wil jij je huis verkopen in Utrecht en ben jij op zoek naar een taxateur dan helpen wij jou graag. Bij het taxateren zullen wij op bepaalde zaken letten. Zo zullen wij beginnen met het bouwjaar van het huis. Ook kijken wij naar de type woning in kwestie, gaat het hier om een eengezinswoning of een appartement. De ligging van de muren en dus ook de “flow” van de openheid en licht toelating in de woning wordt bekeken.

Onderhoud van woning

Ook zal men kijken naar de staat van de woning. Is er genoeg onderhoud gepleegd? Ziet het huis er keurig uit? Men zal een aantal metingen doen. Zo wordt er gemeten hoe groot de woning is, mar ook hoe groot het grondoppervlak is waarop de woning staat. Ook de grond zelf zal men bekijken.

Zuinig energielabel

Heeft jouw woning dubbele beglazing of een zuinige energielabel dat zit zaken die de waarde van het huis kunnen verhogen. Ook hiernaar wordt er gekeken door een taxateur. Extra ruimtes zoals een garage of balkon, alsook een tuin verhogen de waarde van de woning. Ook de rechten die bewoners hebben zullen in het taxatie rapport komen te staan. Zo zal het duidelijk zijn waar men recht op heeft of juist welke plicht op hen rust.

Er wordt zelfs ook een marktonderzoek gedaan

Dit houdt dit dan men zal ook kijken naar het aantal huizen dat binnen die omgeving in de afgelopen jaar is gekocht. Dit zal dan een beeld geven van hoe gewild het wonen in de omgeving is. Als de buurt erg fijn is en er juist verzorgd uitziet dan verhoogt dit de waarde van het huis alleen maar.

Over Paul Dijkstra Makelaars

Bij Paul Dijkstra Makelaars kun je altijd vragen stellen over taxatie. Wij kunnen ons voorstellen dat je wellicht nog vragen hebt over de procedure en onze werkwijze. Wij willen je graag adviseren wanneer nodig. Je kunt ook altijd vrijblijvend offertes aanvragen. Met ons wordt huis verkopen Utrecht gemakkelijk!

https://makelaar-utrecht.nu/