Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Gezondheid

2022: wat zijn jouw goede voornemens?

Het nieuwe jaar is weer ingegaan. Veel mensen hebben goede voornemens. Anderen beginnen er niet aan. Een veelgenoemd argument om er niet aan te beginnen is omdat men vindt dat het niet datum afhankelijk is om ermee te beginnen. Ook weten veel mensen bij voorbaat al dat het niet gaat lukken. Toch is het een feit dat het jaar weer van voren af aan begint. Je kunt dus symbolisch achter je laten wat was, en gaan voor wat je wilt. In deze blog bespreken we de veel voorkomende goede voornemens en hoe jij je er aan kunt houden.

Voeding

Gezonde voeding is natuurlijk een erg belangrijk onderdeel in het leven. Tevens leven we in een maatschappij waar we vaak lekker worden gemaakt met ongezonde producten.

Om deze reden hebben veel mensen last van overgewicht. Daarom is tevens een van de meest voorkomende goede voornemens het voornemen om minder of gezonder te gaan eten. Wanneer je het lastig vind om je hier aan te houden, kan het verstandig zijn om op te schrijven waarom je jezelf dit destijds had voorgenomen. De aantekening hang je dan bijvoorbeeld om in de keuken. Ook zijn er tegenwoordig allerlei apps die je kunnen helpen met het bijhouden van wat je eet. Wanneer je de juiste instellingen raadpleegt kunnen de apps je zelfs dwingen om de genoten voeding in te vullen per dag. Hierdoor hou je overzicht en controle.

Sport

Ook meer sporten is een veelvoorkomend voornemen. Omdat het goed is voor ons allemaal staan dit vaak hoog op de prioriteitenlijst. Wanneer  je het makkelijker wilt maken of jezelf aan je voornemen te houden, kan het slim zijn om iemand uit te omgeving te vragen om mee te doen. Het is daarbij belangrijk om samen vooraf je agenda in te vullen wanneer het gaat om de geplande sporttijden per week. Ook is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vind. Wanneer je het leuk vind om te fietsen zorg dan voor een goede fiets en leuke routes wanneer dit belangrijk voor je is. Wanneer je het leuk vind om te fitnessen zorg dan voor goed spullen en wissel eens af. Wanneer je uitgekeken bent om de gewichten werk dan bijvoorbeeld eens met andere producten als Fitness banden. Om die manier zorg je ervoor dat het niet alleen leuk en uitdagend is, maar ook blijft.