Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

5 Power BI-tips voor betere rapportages

Wanneer u probeert om succes op te bouwen binnen uw bedrijf is het van cruciaal belang om snel en efficiënt de bedrijfsinformatie in handen te krijgen die de groei zal stimuleren. Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige datavisualisatie loont het de moeite om te kijken naar Microsoft Power BI. Dit is een cloud-gebaseerd platform dat u helpt bij elke vorm van presentatie die u samenstelt. We hebben een paar tips en trucs samengesteld om ervoor te zorgen dat uw data verhaal krachtig is en hoe u het in uw voordeel kunt gebruiken. Als u het einde van dit artikel bereikt en u nog steeds niet het gevoel heeft dat uw rapporten de aandacht krijgen die ze vragen, bekijk dan ons trainingsaanbod om nog meer kennis eigen te maken.

Het Power BI Platform

Op basisniveau is Microsoft Power BI een softwareplatform dat ruwe gegevens uit elke gegevensbron haalt en waarmee u rapporten en presentaties kunt maken. Het voegt een visueel element toe aan uw gegevens op een manier die u real-time antwoorden geeft op een willekeurig aantal vragen die u heeft. Deze inhoud is accuraat en zeer schaalbaar, zodat u het kunt gebruiken om uw interne doelen te bereiken, nieuwe zaken inzichtelijk te maken en meer.

Power BI-tips en trucs

1. Denk aan het verhaal van uw gegevens en niet alleen aan de getallen.

Je vermogen om gezaghebbend te spreken hangt samen met hoe goed je een verhaal kunt vertellen. Wanneer u rapporten maakt, bent u in staat om de gegevens objectief uit te splitsen om de grootste afhaalacties te vinden. Vanaf hier kunt u het rapport uitdrukken op een manier die de kern van de zaak raakt, zodat uw gegevens van de cijfers naar de werkelijkheid gaan. Mensen zullen worden aangetrokken door het verhaal, en de gegevens zullen elke positie ondersteunen.

2. Stel de juiste vragen

Hoewel data één ding is, zult u gebruik willen maken van de krachtige vraagstelling die in de software is ingebouwd. Dit helpt u om een praktische houding aan te nemen. Omdat deze functie zo nuttig is, moet u er altijd voor zorgen dat u belangrijke vragen stelt. Het helpt je om MS Power BI effectiever te gebruiken en geeft je de altijd belangrijke antwoorden die je uit je gegevens haalt.

3. Meng en match kleuren en andere rapportontwerp mogelijkheden

Bij het samenstellen van rapporten is het van groot belang dat u grip krijgt op de esthetische aantrekkingskracht van uw beeldmateriaal. Dit betekent dat u de kleurenschema’s, grafiektypes, vormen en categorieën moet kiezen die nuttig zijn. Met deze software kunt u spelen met verschillende dynamische opmaakopties die u goed van pas komen. De ontwerpopties zijn onbegrensd en u kunt de tools die tot uw beschikking staan consequent upgraden met aangepaste sjablonen en routinematige upgrades. Uw rapporten zullen verbluffend zijn wanneer u de juiste perspectieven kiest en het beeld schetst dat het meest zinvol is voor uw informatiebehoefte.

4. Houd uw Power BI-rapporten eenvoudig en overzichtelijk

Terwijl de software tot de rand toe gevuld is met functies, verlies nooit uit het oog dat eenvoudig altijd het beste is. U kunt rapporten maken die gedetailleerd zijn, maar toch eenvoudig en werkbaar blijven. Omdat de gegevens hier erg belangrijk zijn, moet u ze kunnen gebruiken voor het maken van presentaties die tellen. De manier om dit te realiseren is door uw visuele presentaties te vereenvoudigen met de kerninformatie. Zorg ervoor dat u bij het doornemen van de verschillende concepten van uw rapporten een kwaliteitscontrole team heeft. Dit team zal u helpen bij het doornemen van elk rapport om er zeker van te zijn dat u het beste materiaal overbrengt en dat u alle vreemde informatie achterwege laat. Uw rapporten moeten worden uitgesplitst in de belangrijkste statistieken en u zult meer of minder nodig hebben, afhankelijk van wat u presenteert. Naast grafieken en tabellen kunt u uw punt overbrengen door woordgrafieken, modellen, cirkel matrices en andere strategieën te markeren. Hoe meer je speelt met de ingebouwde functies, hoe beter je kunt omgaan met de uitvoering en het gebruik van je rapporten.

5. Vul de details in en maak de context aan

Maak nooit de fout om rapporten zonder context te maken. U zult niet alleen een verhaal moeten vertellen en pure data moeten uitdrukken, maar u zult ook de andere partij precies moeten laten weten waarom deze informatie belangrijk is. Neem actiepunten, relevante vragen en sterke oproepen tot actie op, zodat u de beste waarde uit elke datavisualisatie kunt halen. We leven in het big data-tijdperk, dus dit is de taal van de overreding waar veel bedrijven naar streven. U vermijdt te verdwalen in de shuffle wanneer u elk rapport dat u maakt contextualiseert en uw punt overbrengt op een manier die deels kunst en deels wetenschap is.

Krijg meer grip op Microsoft Power BI

Met slechts enkele van deze Microsoft Power BI-tips en trucs kunt u uw bedrijfsrapporten naar nieuwe hoogten brengen. Dit is een softwareplatform dat u helpt met al uw behoeften op het gebied van datavisualisatie. Het mooie van deze software is dat u er alleen maar bedrevener in zult worden naarmate u er meer gebruik van maakt. Bij TailorIT zijn we er trots op dat we bedrijven helpen bij het overbruggen van de kloof bij het aanleren van deze tools, zodat ze effectiever kunnen zijn in hun branche. Als u de best mogelijke hulp nodig hebt met dit soort softwareplatforms, neem dan contact met ons op voor meer informatie.