Zelf ontwikkelings onderwijs
Onderwijs

Als student bijverdienen in de coronacrisis

Door de coronacrisis zijn veel studenten de inkomsten van hun bijbaantje kwijt. En ondertussen moeten ze wél hun huur en vaste lasten betalen. Studenten zijn in deze crisis kwetsbaar. Zij werken het meest op 0-uren basis of als uitzendkracht. Omdat dit de contracten zijn die bedrijven het makkelijkst kunnen opzeggen, raken veel studenten momenteel hun inkomsten kwijt. Maar er zijn ook studenten die nu hun geld juist goed verdienen.

We kunnen nog niet zeggen dat we de volledige vrijheid hebben in de maatschappij door het coronavirus. Toch kun je online nog best geld verdienen vanuit huis. Aangezien de student veel gebruik maakt van het internet, is dit een ideale manier om wat bij te sprokkelen. Hieronder een aantal ideeën om te thuis en online je geld te gaan verdienen.

Online enquêtes invullen

Er zijn spaarprogramma’s die je de mogelijkheid bieden om geld te verdienen met het geven van je mening. Het is namelijk mogelijk om verschillende vragenlijsten in te vullen en dit kan je al snel een paar euro per enquête opleveren. Meerdere enquêtes per dag invullen kan je een leuk zakcentje opleveren. Het is dan wel aan te raden jezelf aan te melden bij meer dan één spaarprogramma om zo de kans op betaalde enquêtes te vergroten.

Affiliate Marketing

Met deze vorm van marketing promoot je andermans product(en). Dit kan je bijvoorbeeld doen door vanuit huis het websites opzetten en eigen blogs schrijven. Je moet er behoorlijk wat tijd in stoppen, maar als je voor de juiste niche en een goed product kiest, dan kan je er wel eens duizenden euro’s mee verdienen. Het is belangrijk dat je iets specifieks kiest wat gericht is op een bepaalde doelgroep en je hierop blijven focussen. Zo is de kans op Google hits alleen maar groter.

Hoe begint je met affiliate marketing?

  • Vind een product om te promoten;
  • Bouw een niche site waarop je de deze producten gaat promoten door middel van blog artikelen en andere content;
  • Schrijf relevante content om gevonden te worden, met goede keywords;
  • Zorg ervoor dat bezoekers van je website op je affiliate link klikken.

(Online) Freelancer

Ben je goed in het maken van foto’s, video’s, vertalen, schrijven of heb je veel kennis van IT? Dan kun je je aanmelden op veel websites als freelancer. De kans dat je als freelancer veel klussen en hoge bedragen in het begin krijgt is niet al te groot. Dit moet je kunnen opbouwen met een goed portfolio. Om ervoor te zorgen dat je als freelancer genoeg te doen hebt is het belangrijk dat je uit een niche kiest. Dit vergroot de kans op meer klanten. Beschrijf wie je bent en wat je doet in heldere taal en maak het aantrekkelijk. Je kunt ervoor kiezen om dit via een eigen website te doen of sites te kiezen die dit voor jou doen. Op zo’n freelancerssite kun je dan je profiel en score opbouwen en meer klanten aantrekken.

Mocht je toch liever opzoek willen naar een bijbaan? Kijk dan op Studentenvacature en vindt de leukste studentenbijbanen in jouw omgeving.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – SEO & linkbuilding bureau.