Zelf ontwikkelings onderwijs
Auto's en Motoren

CTS Chiptuning Breda

Bij chiptuning wordt de ECU in uw motor geherprogrammeerd, waardoor de motor nieuw vermogen en koppel weet te benutten. De ECU-chip bevindt zich in het injectiesysteem enhoeveel kracht er vrijkomt in uw motor middel lucht- en brandstoftoevoer. Wanneer u dit opnieuw programmeert, kunt u de chip vertellen wat u met dit mengsel wilt laten gebeuren en dus hoeveel vermogen of koppel er vrijkomt. Chiptuning moet altijd met zorg gebeuren, om uw voertuig in tact te houden. Chiptuning in Breda wordt daarom vaak aangeraden bij een erkende en ervaren tuner.

Wat zijn de effecten van chiptuning?

Veel mensen denken dat chiptuning geen invloed heeft op het brandstofverbruik; maar niets is midner waar. Als de auto enthousiast wordt gereden nadat de tuning is uitgevoerd, zal het brandstofverbruik niet toenemen. Daarnaast kan door het soepeler rijden van de auto het schakelen worden terug gebracht. Hierdoor hoeft u na het chiptunen in Breda minder te schakelen, waardoor u lager in de toeren rijdt en dus zuiniger bent.

Wat zijn de voordelen van chiptuning? 

De voordelen zijn talrijk en omvatten:

  • meer rijplezier
  • veilig (veiliger) inhalen
  • meer koppel (bij beladen voertuig, aanhangwagens …)
  • lager brandstofverbruik

Uiteraard kunnen er ook enkele nadelen zijn,  zoals verlies van fabrieksgarantie of een kortere levensduur van de motor. Echter kan dit worden voorkomen door een ervaren chiptuner in de arm te nemen. Zo vermindert u de kans op schade, verlies en slijtage. CTS Chiptuning Breda is een goede partner voor dit proces, die u kan adviseren.

https://www.cts-chiptuning.com/chiptuning-breda