Zelf ontwikkelings onderwijs
Woning en Tuin

De koning onder de zitmaaiers: de frontmaaier

Het is een prijzige zitmaaier om te kopen, maar de frontmaaier is dan wel de koning onder de zitmaaiers. Bij de Kock machines begint de prijs voor een frontmaaier bij een kleine €3500 en kan hij oplopen tot zo’n €13000. Een ‘gewone’ zitmaaier, ook wel tuintractor genoemd, begint al vanaf €1500 en heeft u heel wat meer keus voor een lager bedrag. Daarnaast is de frontmaaier ook nog iets bewerkelijker in haar onderhoud én neemt ze over het algemeen meer ruimte in de opslag dan haar meer bekendere broertje.

De zitmaaier die meer kan dan alleen maaien

De hoofdreden waarom de frontmaaier duurder is, is omdat deze zitmaaier meer kan dan alleen maaien. Het maaigedeelte kan namelijk losgekoppeld worden van de machine. Hierdoor houdt u een mooie rijdende basismachine over die eenvoudig kan worden omgetoverd tot bijvoorbeeld een sneeuwschuiver, sneeuwblazer, bladveger, verticuteermachine of klepelmaaier. De blazer, veger, schuiver of speciale maaiers kunt u los erbij aanschaffen en eenvoudig aan uw frontmaaier koppelen als de nood daar is.

Goedkoper en minder ruimte

Met de aanschaf van een frontmaaier haalt u eigenlijk een multifunctioneel apparaat in huis. Eén apparaat en losse onderdelen zijn uiteraard een stuk goedkoper dan als u vier verschillende machines moet aanschaffen. Zelfs als de aanschafprijs van de machine zelf hoger ligt. Daarnaast nemen vier verschillende machines heel wat meer ruimte in beslag dan eentje met verschillende losse onderdelen.

Preciezer maaien met dit product

Doordat het maaigedeelte van de frontmaaier voorop de machine zit kunt u heel precies zien waar u maait. Bij een gewone zitmaaier zit u namelijk zelf bovenop het maaigedeelte en moet u bij lastige obstakels heel vaak uw hoofd draaien in soms onmogelijke hoeken om te zien of alles goed gaat. Bij de frontmaaier kijkt u er ontspannen bovenop vanaf uw verhoogde zitplaats en kunt u nauwkeurig om alle speeltoestellen, tuinornamenten en tuinmeubels heen maaien. Ook kunt u met de frontmaaier eenvoudig onder struiken of laaghangende takken maaien, aangezien alleen het maaigedeelte hier kan komen en niet de hele machine met u erbovenop er langs moet.