Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Particuliere dienstverlening

Dit is hoe je meer ontspannen leven kunt!

Ben jij ook vaak aan het rennen en racen en kom je tijd tekort? Kost het je moeite om op een ontspannen manier de dag door te komen? Dan is het goed om te weten dat met kleine aanpassingen er een duidelijk verschil voor jouzelf kan worden gemaakt.

De schrijver Steven Covey heeft in het zijn boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ (2007) onder andere over de zogenoemde Cirkel van Betrokkenheid én de Cirkel van Invloed. Het gaat hierbij om het verschil tussen situaties waarbij je slechts betrokken bent en diezelfde situaties waar je, binnen de mogelijkheden, invloed op uitoefent.

In ieders leven heb je elke dag te maken met situaties en omstandigheden die je niet zelf creëert, maar waar je wel mee te maken hebt. In de zogenaamde Cirkel van Betrokkenheid is sprake van ‘reactieve betrokkenheid’. Je zult toch je werkafspraken moeten nakomen, je kunt moeilijk het functioneringsgesprek met je leidinggevende schrappen en het is al helemaal onmogelijk om de burn-out van je partner op te heffen…

De vraag is echter wat jij dan wél kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld vragen om uitstel van je functioneringsgesprek en je kunt je privésituatie kort uitleggen aan je leidinggevende. Je zou misschien dan ook kunnen vragen of je voor dat nieuwe project vervangen kunt worden door een collega, want je bent al zo druk en je zit al zo vol, zeker nu…. Als je dit doet, dan handel je vanuit de Cirkel van Invloed volgens Covey.

Als je meer rust en regelmaat in je leven wilt en je vooral ook meer plezier wilt ervaren, ga dan eens met praktische oplossingen aan de slag. Wend je invloed aan, zodat situaties voor jou prettiger en misschien ook wel productiever kunnen verlopen! Je zult ervaren wat voor verschil dit opleveren kan voor jouzelf. Wie wil er nu niet meer grip op zijn dagelijks leven krijgen?!

 

https://coachrobin.nl/

Gerelateerde artikelen

Een goedkope 45 km auto die aan al uw wensen voldoet

De beste vrouwvriendelijke garage in de buurt van Vught

Douchevloeren van de badkamerspecialist in Gelderland