Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Kinderen

Kinderopvang in Groningen, wat doen kinderen daar?

Als je je kindje naar een kinderopvang brengt, zoals de kinderopvang Groningen; Monkey Donky, dan wil je vanzelfsprekend ook graag weten, wat je kindje dan zoal doet.

Niet alleen omdat je de hele dag aan je kleintje denkt, en dan vooral denkt; Wat zou hij of zij nu doen? Maar ook omdat je wil weten dat je kindje niet alleen voeding, maar ook opvoeding krijgt en dingen leert. Het liefst zoveel mogelijk!

Wat gebeurt er allemaal op een kinderopvang en wat leert mijn kindje?

Sociale vaardigheden, vriendjes maken

Samen spelen, samen delen. Dit zijn 1 van de spreuken die elk kind leert op een kinderopvang. Je kindje leert om te delen en samen te spelen, om te helpen met dingen en om sorry te zeggen tegen bijvoorbeeld een vriendje. Sociale vaardigheden hebben we allemaal nodig en deze zijn niet vanzelfsprekend! Interactie, met vooral leeftijdsgenootjes, is hierom enorm belangrijk. Bij Monkey Donky maakt je kindje genoeg vriendjes, om deze nieuwe sociale skills gelijk op de proef te stellen! 

Lekker samen, spelend bewegen

Iets wat moet, is vaak niet interessant. Wat wel interessant is, is om met al je vriendjes en vriendinnetjes, spelenderwijs nog veel meer te leren dan je nu al kunt. Elke beweging die je kunt maken, heb je ooit geleerd. Kinderen leren op de kinderopvang, op een leuke speelse manier, wat je lijf allemaal kan. Met een leuk muziekje erbij, leert je kindje gelijk ritme!

Ontwikkelen, leren, en herhalen!

Alles is nieuw en moet (aan)geleerd worden. Dingen die voor ons nu, heel logisch zijn, hebben ook wij ooit op 1 of andere manier geleerd. Op de kinderopvang wordt zeer veel aandacht geschonken aan de cognitieve ontwikkeling van je kindje. We werken aan het herkennen en associëren, lezen veel voor en werken veel herhaling. De fantasie van je kindje wordt niet alleen geprikkeld, ook de woordenschat wordt op deze manier verbreed. Hier komt ook het herkennen en associëren (van nieuwe woorden) weer aan de orde.

Activiteiten

Een dagje naar de kinderboerderij om de kinderen alles te leren over dieren, of even naar speeltuin. Lekker samen knutselen, of spontaan een dans of zingfeestje. Op de kinderopvang doen we, ondanks regelmaat zeer belangrijk is en hoog in het vaandel staat, ook af en toe spontaan iets anders met de kinderen. 

Ook handig van de buitenschoolse opvang

Op de buitenschoolse opvang Groningen leert je kindje ook veel handige, praktische dingetjes. Een paar voorbeelden hiervan zijn, zindelijk worden, zelf leren eten of drinken, zelf je jas aan en uit kunnen doen of bijvoorbeeld je hand durven op te steken in de groep, Vaardigheden die thuis, maar vooral op de basisschool goed van pas zullen komen.