Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Kinderen

Hoe een pasgeboren babywrap te binden

Wanneer je een pasgeboren babywrap probeert te binden, is het belangrijk om te onthouden dat de stof strak moet zijn en dat er geen gebundelde stof mag zijn. Plaats het korte uiteinde van de stof over de schouder en trek over de rug en benen van de baby. Als de stof los begint te raken, trek je hem omhoog en bind je hem in een stevige knoop. Je kunt hetzelfde doen met de andere kant.

Houd vervolgens het korte uiteinde van de wrap over de billen van je baby en kruis deze over de rug en schouders. Zorg ervoor dat de stof aan beide kanten is uitgespreid, zodat de baby goed en stevig zit. Als je een nieuwe ouder bent, is het ook een goed idee om de stof dubbel te knopen als er veel stof is. Je moet je wrap gemakkelijk kunnen binden.

Kruis vervolgens de stof op de voor- en achterkant van de baby. Je moet de stof dan over de bovenkant van het hoofd van het kind wikkelen. Als je klaar bent, moet je de wrap zo binden dat deze om het hoofdje van de baby bindt. Je kunt dit doen door een middelste marker in het midden van de voor- en achterkant van het hoofd van de baby te plaatsen. Kruis vervolgens de stof over het andere been.

Zorg ervoor dat de baby op je heup zit of iets achter je lichaam. Mogelijk moet je de wrap aanpassen als de baby te ver naar voren of te ver achter het lichaam zit. Zodra de baby in de wrap zit, kun je de knoop vastbinden om hem vast te zetten en de wrap vast te zetten. Je kunt de armen eruit laten en ze in de wrap stoppen, terwijl oudere baby’s ze kunnen laten wegstoppen. De armen moeten zich in een comfortabele positie bevinden.

Nadat je de wrap hebt vastgebonden, moet je de baby in de voorzak plaatsen. Idealiter zou de stof de rug en schouders moeten bedekken. De onderkant moet onbedekt blijven, dus het is het beste om wat ruimte te laten. Daarna kun je de wrap op een andere manier binden, afhankelijk van het type stof dat je gebruikt. Zodra je de X-vormige zak hebt, trek je de stof naar de voorkant van de borst van de baby.

Zodra je de wrap hebt vastgezet, kun je de baby vastbinden. Het lange uiteinde van de wrap moet onder de billen van de baby worden weggestopt. Vervolgens moet je de staart over het tegenovergestelde been van de baby kruisen en een veilige knoop knopen. Dan ben je klaar om de wrap te dragen. Het moet de rest van de dag blijven zitten. Als je de bandjes niet wilt gebruiken, kun je de stof gewoon over het lichaam van de baby vouwen.

Wil je meer ontdekken over baby’s? Bekijk onze blogs op Oivr.nl