Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Kinderen

5 voordelen van de kinderopvang

Kinderopvang is voor enorm veel ouders ideaal. Zo kunnen beide ouders toch een of meerdere dagen werken. Dit geldt zeker ook een alleenstaande ouder. Toch merk je vaak dat er twijfel is. Moeten we dit wel doen, is het niet schadelijk voor de ontwikkeling van mijn kind? Allerlei vragen waar ouders flink mee kunnen worstelen.

Genoeg mogelijkheden

De kinderopvang, Groningen heeft genoeg mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Het Toddlers Huis, heeft echter een flink aantal voordelen. Allereerst natuurlijk biedt het jou en je eventuele partner de mogelijkheid om te blijven werken. Erg belangrijk natuurlijk maar dan moet je er wel zeker van zijn dat je kind goed wordt opgevangen in een veilige omgeving. Het Toddlershuis is zo’n kinderdagverblijf dat hiervoor zorgt. Ook als je een peuterspeelzaal Groningen zoekt. Ze vangen namelijk kinderen op in de leeftijd van 3 maanden tot 4 jaar. Twijfel je nog en wil je graag weten welke voordelen er nog meer zijn? Hieronder volgen 5 voordelen van de kinderopvang.

  1. Bij een goede kinderopvang zal je kind veel ervaringen opdoen. Ze komen in aanraking met andere kinderen en volwassenen. Hierdoor zullen de sociale vaardigheden goed worden ontwikkeld. Je kind leert om samen te spelen, te delen maar ook om voor zich zelf op te komen. 

  2. Alle begin is moeilijk. Zeker als je kind net naar de kinderopvang gaat, zal het afscheid nemen lastig zijn. Het is echter wel enorm belangrijk. Je kind zal hier veel van leren. Je kind is het liefste bij jou als vader of moeder. Op de kinderopvang leert je kind in een veilige omgeving hier mee om te gaan. 

  3. Je kind heeft een natuurlijke drang om nieuwe dingen te willen ontdekken. Als je kind naar de kinderopvang gaat, merkt het dat er ook nog iets anders is als thuis. Dit is erg belangrijk om het besef te krijgen dat de wereld groter is dan alleen het vertrouwde thuis. 

  4. Je kind zal naast sociale vaardigheden ook andere zaken ontwikkelen. Denk aan de ontwikkeling van de motoriek door de verschillende activiteiten. Door het zingen van liedjes of het lezen van boekjes zullen ook het creatieve en cognitieve vlak veel opsteken.

  5. De kinderopvang zorgt ervoor dat de aansluiting op het basisonderwijs veel soepeler verloopt. Veel kinderdagverblijven hebben samenwerkingsverbanden met basisscholen. Hierdoor zal de overgang soepel verlopen en dit zorg voor rust en vertrouwen voor je kind maar zeker ook voor jou.