Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Kinderen

Zes redenen waarom werken bij een kinderopvang dé leukste baan is!

Wil je bij een kinderopvang werken, moet je bijvoorbeeld binnenkort een opleiding kiezen of ga je jezelf laten omscholen? Zo ja, dan is dit hét perfecte artikel waarin we samenvattend vertellen over de leuke momenten tijdens het werken bij een kinderopvang

Elke dag is anders

Tuurlijk, het is een cliché, maar als je je bedenkt dat ontzettend veel mensen élke dag van negen tot vijf hetzelfde moeten doen. Dan weet je dat je een dankbaar iemand bent, op het moment dat je aan het knutselen bent met kinderen en de dag erna lekker aan het buitenspelen.

Waardering krijgen

Op het moment dat je aan het praten bent met de ouders, en die geven aan hoe gelukkig het kind is dankzij de leuke dingen die je met ze doet op de kinderopvang, dan is dat een super gevoel! Maar ook bedankjes krijgen van de kinderen, is heel dankbaar.

Zien hoe kinderen zich ontwikkelen

Je bent niet alleen bezig met het ontwikkelen van de kinderen, maar ook jijzelf zult een ontwikkeling doormaken. Je zult elke dag meer leren over de ontwikkeling van een kind. Naast jezelf is het natuurlijk ook mooi om te zien hoe een kind zich een razend tempo aan het ontwikkelen is.

Creatief bezig zijn

Elke dag moet je wat nieuws verzinnen om het voor de kinderen, maar ook voor jezelf leuk te houden. Op het moment dat bijvoorbeeld kinderen een minder leuke tijd hebben, ben je degene die dat moet oplossen. Door middel van spelletjes of andere activiteiten.

Alles doe je samen

Mocht je iemand zijn die liever niet alleen is, en zich goed kan ontwikkelen in het bijzijn van andere, dan ben je bij een kinderopvang natuurlijk op de perfecte plek. Je bent bijna de hele dag omringt door kinderen en je collega’s.

Gesprekken voeren

Praten met een kind, misschien wel het leukste wat er is. Om de seconden zal het kind vragen ‘wat is dit, waarom is dit, hoe werkt dit?’ Het is dan heel leuk om het te kunnen uitleggen, en misschien wist het kind zelf al heel veel, samen op ontdekking gaan tijdens het praten!

https://www.dakkindercentra.nl/vacatures-kinderopvang-dak/