Zelf ontwikkelings onderwijs
Kinderen

De voordelen van een kinderopvang in Rotterdam

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun kinderen naar een kinderdagverblijf te brengen. Dit brengt namelijk een hoop voordelen met zich mee. Omdat mensen steeds drukker worden en daardoor minder tijd hebben om zelf hun kinderen van school te halen of op te passen, is een kinderopvang Rotterdam een goede keuze. Wij hebben een aantal belangrijke voordelen op een rijtje gezet!

Meer tijd

Een van de belangrijkste redenen om je kind naar de kinderopvang te brengen, is omdat je dan een stuk meer tijd hebt. Vooral voor ouders de een baan hebben is het erg handig. Hierdoor is het namelijk mogelijk om extra te gaan werken.

Ontwikkeling door een kinderdagverblijf

Voor kleine kinderen is het erg belangrijk om met andere leeftijdsgenootjes in aanraking te komen. Hierdoor ontwikkel je namelijk op sociaal gebied als kind. Op het moment dat je dan naar school gaat ben je een stuk verder. Vooral voor kinderen zonder broertjes of zusjes is dit erg goed om te doen omdat zij over het algemeen al een stuk minder social contact hebben.  

Voorbereiden op school

Voor sommige kinderen is het erg lastig om te wennen aan school. Vooral de eerste periode kan het voor kinderen erg lastig zijn. Het is dan goed als een kind al naar een KDV is geweest. Dit is namelijk een goede voorbereiding op school waardoor je als kind al direct een voorsprong hebt op andere kinderen. 

Zelfstandig worden

Veel kinderen zijn afhankelijk van hun ouders. Dit is natuurlijk ook logisch omdat veel kinderen continue hun ouders in de omgeving hebben. Toch is het goed om dit af en toe lost te laten zodat een kind zelfstandig kan worden. Door je kind naar een KDV te brengen zal hij of zij hieraan wennen. Dit is een goede stap richting zelfstandigheid voor een jong kind.