Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Kinderen

Persoonlijk onderwijs, hoe werkt dat?

Persoonlijk onderwijs

Je hebt er vast wel eens van gehoord, scholen voor Persoonlijk Onderwijs. Maar wat zijn dit precies voor scholen en wat zijn de voordelen van persoonlijk onderwijs? De afgelopen tijd heb ik veel scholen bezocht samen met mijn dochter, om de juiste keuze te maken voor de middelbare school waar zij na de zomervakantie gaat beginnen. Tijdens deze zoektocht kwam ook SvPO naar voren. Uiteindelijk gaat mijn dochter ook naar deze school! Ik zal jullie wat meer vertellen over wat persoonlijk onderwijs nu precies is en de voordelen hiervan.

Prettige sfeer
Toen wij een bezoekje brachten aan deze school, viel mij direct de goede sfeer op. Doordat het aantal leerlingen op deze school lager is dan bij andere middelbare scholen kent iedereen elkaar. Het contact tussen de leerlingen en de docenten is ook goed. 

Kleine klassen
Scholen voor Persoonlijk Onderwijs kennen klassen van 16 leerlingen. Dit is vergeleken met andere middelbare scholen erg klein. Hierdoor kunnen docenten elke leerling ruim voldoende aandacht geven. Vooral als jouw zoon of dochter wat meer aandacht kan gebruiken, is dit dus heel fijn!

Activiteiten 
SvPO zorgt voor leuke activiteiten voor hun leerlingen. Zo gaan ze vanaf de tweede klas twee keer per jaar een week weg. Zoals leuke taalreizen en sport activiteiten. 

Doelgericht
Tot slot gaan deze scholen doelgericht te werk. Het doel is om kinderen kennis en vaardigheden bij te brengen in een veilige omgeving. Zij vinden dat de beste behandeling niet is die het protocol volgt, maar die het doel dichterbij brengt. Een mooi uitgangspunt als je het aan mij vraagt!