Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Aanbiedingen

Douchevloeren van de badkamerspecialist in Gelderland

Wanneer u een badkamer gaat plaatsen, of dit nu nieuwbouw of een renovatie is, dan gaat u waarschijnlijk een doucheruimte inrichten. Heeft u al nagedacht over wat voor douchevloer u wilt? Met een douchevloer wordt bedoeld, de ondergrond van de douche en hoe het water wordt afgevoerd. De badkamerspecialist van Gelderland biedt u een ruime keuze in de meest voorkomende douchevloeren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een douchebak, douchegoot in de tegelvloer of een bad.

Verschillende soorten douchevloeren

Traditioneel wordt er veel gekozen voor een acryl douchebak in de doucheruimte. Dit is vooral omdat acryl een zeer geschikt materiaal is en dit makkelijk te combineren is met een douchecabine. Daarnaast vergt een douchebak op poten geen aanpassingen aan de ondervloer om een afvoer weg te werken. Bij een lage douchebak, of douchebak zonder poten, is het wel noodzakelijk om de afvoer in de ondergrond weg te werken, om de douchebak zo laag mogelijk bij de grond te krijgen. Dit komt omdat de sifon, de afvoer, regelmatig een variërende diepte heeft die onder de douchebak komt. Ditzelfde geldt wanneer u een douchegoot wilt of een douchebak volledig inbouwt, deze moet dan volledig in de vloer verwerkt worden. Naast acryl zijn er tegenwoordig ook SMC, mineraalmarmer en diverse andere soorten douchebakken. Wanneer u kiest voor een douchebak in de doucheruimte, zorg dan dat uw muren al gereed zijn. Het is namelijk zo dat als u kiest om de douchebak in te tegelen tussen de muren, u ook het tegelwerk van de muur moet halen om onderhoud uit te voeren. Tot slot kan u kiezen voor een douche-bad combinatie, hierbij doucht u in bad. Dit is met name effectief in kleine badkamers wanneer u zowel een bad als een douche wilt, maar niet de ruimte heeft voor beiden. Kies hier wel een inbouw bad met een rechte zijde, zo heeft u de meeste ruimte om te staan. Schuit Totaal Wonen, de badkamerspecialist in Gelderland heeft diverse keuze in douchevloeren voor u beschikbaar.

Welke douchevloer kiest u?

Heeft u al een keuze gemaakt in het type douchevloer dat u wilt? Of twijfelt u nog tussen de verschillende opties. Maak een afspraak bij de badkamerspecialist van Gelderland en laat u inspireren in de verschillende opties in douchevloeren.