Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Onderwijs

Een goede afstudeerstageplaats vinden voor je IT opleiding

Ben je bijna klaar met je IT opleiding? Dan heb je vast en zeker al de opdracht gekregen om te zoeken naar een goede afstudeerstage die past bij je studie. Het is belangrijk dat je niet het eerste, beste bedrijf opbelt die je tegenkomt op google. De afstudeerstage moet namelijk echt bij jou passen, in een bedrijf en omgeving die jou aanspreekt. Dit zal namelijk de eerste plek zijn waar je echte werkervaringen gaat opdoen, en waarschijnlijk al gaat netwerken. In dit artikel lees je tips over hoe je de perfecte afstudeerstage vindt. Hopelijk kun je dan snel aan de bak!

Rondvragen

Als je een Afstudeerstage in de IT zoekt is het slim om te beginnen met rondvragen. Ben je bevriend met oud-leerlingen die al afgestudeerd zijn? Vraag dan aan hun waar ze hun afstudeerstage hebben gedaan en hoe ze het ervaren hebben. Ken je familie en vrienden die werken in dezelfde sector? Vraag dan ook advies aan hun! Zij weten vast wel een plek waar jij mogelijk terecht kunt.

Mentor of studieadviseur

Op school zijn er altijd leraren die contact hebben met bedrijven van dezelfde sector. Dit hebben opleidingen om jou te begeleiden wanneer je lastig een plekje kunt vinden. Heb je na het rondvragen namelijk nog geen goede plek gevonden, dan kun je altijd terecht bij je leerkracht. Het is wel belangrijk dat je zelf wat input geeft in wat voor soort bedrijf je zoekt (Denk aan: Groot, klein, formeel, informeel etc.) Pas als jij dit weet kan een leerkracht je helpen.

Zoek op internet

Zoek via internet bedrijven bij jou in de buurt die aansluiten op jouw studie. Bekijk de websites uitgebreid, en klik meteen de websites weg die jou niet aanspreken. Uiteindelijk blijven er vanzelf websites over die bij je passen en kun je contact opnemen met deze bedrijven. Is dit geen succes? Kijk dan eens op LinkedIn. Op deze website vindt je vele mensen die dezelfde opleiding als jij gevolgd hebben. Kijk waar deze mensen nu werken en bezoek de websites van die bedrijven. Wie weet kom je op deze manier een bedrijf tegen die je uit jezelf nooit gevonden had! Van alle bedrijven die je gevonden hebt kun je het beste een top 3, 5 of 10 creëren. Op deze volgorde ga je dan ook rondmailen en bellen. Zo voorkom je dat iedereen tegelijk op je reageert.