Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Dienstverlening

Efficiënt inpakken en verhuizen met deze tips

Ga je verhuizen? Dan heb je waarschijnlijk al de nodige stappen doorlopen: het doorgeven van adreswijzigingen, studenten verhuizers inhuren en het uitzoeken van nieuwe meubels. Daarna is het tijd om in te pakken. Het efficiënt inpakken van de spullen zorgt voor een stuk minder stress tijdens en na de verhuizing. Een doordachte aanpak bespaart je een hoop tijd, maar zorgt er ook voor dat je spullen veilig aankomen en makkelijk terug te vinden zijn. Hier zijn drie tips om het inpakken zo efficiënt en handig mogelijk aan te pakken.

Ontwikkel een inpak-systeem

De eerste tip is om systematisch in te pakken. De eerste stap is het regelen van al het benodigde inpakmateriaal. Denk hierbij aan goede, stevige dozen, maar ook aan inpakpapier en bubbelplastic voor het veilig houden van de spullen. Tape mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wanneer je de dozen regelt, is het handig om dozen van hetzelfde formaat te nemen. Deze kun je namelijk makkelijker stapelen en organiseren. Begin met het inpakken van de spullen die je de komende periode niet (veel) zult gebruiken. Wanneer de verhuisdatum nadert, ga je ook de essentiële spullen inpakken. Houd goed bij wat in welke doos zit, waar het vandaan komt en waar het heen moet in het nieuwe huis. Zo weet je precies waar alles is. 

Bescherm fragiele spullen goed

De tweede tip is om goed te letten op de fragiele spullen. Glaswerk, breekbare decoraties zoals vazen, en elektronica zullen gauw breken wanneer hier niet voorzichtig mee omgegaan wordt. Wikkel deze producten afzonderlijk in met bubbelplastic. Je kunt ook kiezen voor inpakpapier, maar bubbelplastic zal betere bescherming bieden. Zet de producten in stevige dozen en vul deze op met krantenpapier. Door het te labelen met “breekbaar” zal het verhuisbedrijf er voorzichtiger mee omgaan.

Demonteer jouw meubels slim

De laatste tip is om de meubels slim te demonteren. Bij grote meubels, zoals een grote bank of een bed, kan het vaak makkelijker zijn om ze te demonteren voorafgaand aan de verhuizing. Zo zal het makkelijker te transporteren zijn, maar ook het verplaatsen in het nieuwe huis gaat makkelijker. Berg de bijbehorende schroeven en andere onderdelen goed op, zodat je ze niet kwijtraakt. Door deze manier van inpakken en vervoeren zal jouw verhuizing op rolletjes lopen.