Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Beauty en verzorging

HOE HELPT ZWAVEL PIMPELS TE BESTRIJDEN?

Mee-eters, mee-eters en gesloten comedonen (zoals ze in de huidverzorgingswereld worden genoemd) zijn slechts enkele van de soorten acne die je kunt krijgen als je poriën verstopt raken met vuil. Dit gebeurt meestal als je gezicht niet regelmatig wordt schoongemaakt. Zwavel is een ingrediënt dat al eeuwenlang in de huidverzorging wordt gebruikt om acne te behandelen. Het werkt door overtollige olie in de huid te absorberen. Wanneer dode huidcellen zich ophopen, blokkeren ze de poriën en houden ze olie vast. Dit leidt meestal tot pijnlijke puistjes en mee-eters, die veel schaamte veroorzaken als ze vlak voor een belangrijke gebeurtenis of presentatie hun opwachting maken.

Er is een goede reden waarom zwavel al jaren wordt gebruikt in acnebehandelingen. Het is een natuurlijk mineraal dat wordt aangetroffen in warmwaterbronnen en vulkanische gebieden. Dit ingrediënt helpt het uitgedroogde uiterlijk van de huid te verminderen en bestrijdt bacteriën in de poriën om puistjes te helpen verminderen. Daarom is ons kliniekteam dol op zwavel als ingrediënt in de COSRX acnebehandeling. Bekijk hieronder meer voordelen van zwavel.

Zwavel is een veelvoorkomend element in de aardkorst, maar wordt ook op veel andere plaatsen aangetroffen, onder meer in petrochemische producten zoals steenkool, ruwe olie en aardgas. Zwavel is niet alleen aanwezig in sommige voedingsmiddelen die we eten, maar wordt ook gebruikt voor veel industriële toepassingen, zoals het vulkaniseren van rubber en het conserveren van bijna alle belangrijke ingrediënten van schoenen en autobanden. Het zit ook in een aantal verschillende geneesmiddelen die zonder recept of op recept verkrijgbaar zijn.

Je hebt waarschijnlijk onlangs in het nieuws gezien dat zwavel een bestrijder van acne is, maar wist je dat je het ook in een vochtinbrengende crème kunt gebruiken direct na het reinigen? Tijdens het zuiveringsproces verliest zwavel veel van zijn natuurlijke vermogen om bacteriën en schimmels te doden. Maar in de huidverzorgingswereld is dat eigenlijk maar goed ook, want hogere concentraties kunnen bij veelvuldig gebruik de gevoelige huid irriteren of verbranden. In plaats van pure zwavel te gebruiken voor je gezicht of lichaam, kun je het beter gebruiken als een belangrijk ingrediënt in je volgende korean skincare vochtinbrengende crème…!

https://www.kocosmo.nl/