Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Bedrijven

Manage je winkel of restaurant zonder zorgen!

Werken geeft iedereen op een bepaald moment stress. Je hebt toch veel verantwoordelijkheid en je wil je klanten immers gelukkig maken. Iedereen weet echter dat je het beste presteert wanneer je gelukkig en ontspannen bent en hetzelfde geldt voor je werk natuurlijk! Hier hebben we er aantal tips om je winkel of restaurant zonder zorgen te managen, zodat je het meeste uit jezelf en je klanten haalt!

1. Zorg dat je een goede planning maakt

Als zaakvoerder moet je sowieso een goed aantal uren steken in je winkel of restaurantje. Het is dan ook van belang dat je zelf een goed overzicht van je tijd hebt. Zet je taken elke week op een rijtje en verdeel ze over de tijd die je hebt. Hou echter ook rekening met onvoorziene omstandigheden die je werk kunnen beïnvloeden. Het is beter om wat te veel lege uren in te plannen, dan een te strak schema!

2. Denk aan ict beheer

Als je iemand bent die veel liever met klanten praat of hen entertaint, dan achter een computer te zitten, dan is ict beheer iets voor jou. Je ict zorgen worden dan overgedragen aan een firma die ze efficiënt en correct doet verdwijnen! Zo moet jij je niet bezig houden met die vervelende klusjes, maar groeit en bloeit je bedrijf online zelfs door ict beheer zonder dat je het merkt.

3. Neem vrij wanneer het je te veel wordt

Vaak ben jij het gezicht van je onderneming en wil je er dan ook altijd aanwezig zijn. Wanneer je te veel stress hebt, kan het echter zijn dat je niet rationeel nadenkt en ietwat vreemd kan reageren naar klanten of werknemers toe. Dit kan op lange termijn je recensies en dus je imago omlaag halen. Hetzelfde geldt voor je vast personeel dat ook zeer veel geven om hun werkplaats. Om dit tegen te gaan en een aangename werkplaats te bekomen, is het beter om na een drukke dag of werkperiode even vrij te nemen, om je batterijen terug op te laden.

https://deictexpert.nl/ict-beheer.php