Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Marketing

Meer mensen naar jouw website

Je begint een nieuw bedrijf of misschien heb je al een bedrijf maar wil je meer mensen trekken naar jouw website. Je merkt dat het lastig is om goed vindbaar te zijn op het internet. Er zijn zo ontzettend veel websites hoe kom je daar tussen? Een manier daarvoor kan zijn, linkbuilding uitbesteden. Misschien heb je er al weleens van gehoord. Maar wat is dit eigenlijk? Het is een manier om meer mensen naar jouw website te krijgen. Dat gaat, de naam verraad het al, via linkjes. Die linkjes staan op websites en als je daar dus op drukt kom je weer bij jouw website.

Vertrouwen van een zoekmachine

Je denkt misschien oke, via linkbuilding komen mensen via via naar mijn website. Maar hoeveel zin heeft het nou? Doordat je via websites bij jouw website komt valt jouw website meer op bij zoekmachines. Je wilt natuurlijk dat als jij een bedrijf hebt als accountant dat als mensen zoeken op accountant jij bovenaan staat. Dan bezoeken super veel mensen jouw website en hopelijk heb je dan ook meer klanten. Dit is precies wat linkbuilding doet, het zorgt er als het ware voor dat je hoger in de lijst gaat staan. En dus meer bekendheid.

Waar kan je beginnen?

Dit is allemaal best wel ingewikkeld. Je vraagt je af hoe gaat dat dan allemaal in z’n werking en is dat het geld wel waard. Logische vragen, het is een zeer technisch verhaal en dus niet voor iedereen te begrijpen. Makkelijkste om te bedenken is hoe meer mensen via relevante website bij jouw website komen hoe hoger je komt te staan bij zoekmachines. Maar dan is nog de vraag hoe zorg je dat daar die linkjes op die websites komen? Je kan het zelf doen maar je kan het ook uitbesteden. Bedrijven kunnen dit gemakkelijk voor jou doen, jij wil je ten slotte focussen op jouw bedrijf.