Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Bedrijven

Wat moet je allemaal regelen als je een nieuwe baan krijgt?

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe baan! Natuurlijk ga je eerst vieren dat je een nieuwe baan hebt, maar daarna zijn er toch een aantal zaken die geregeld moeten worden. Maar waar moet je dan precies allemaal op letten? Voordat je aan je nieuwe baan begint is het handig om allemaal uit te zoeken wat je allemaal moet regelen. Onderstaande tips kunnen je hier goed bij helpen!

Wat moet je zeker niet vergeten?

Een nieuwe baan brengt vaak papierwerk met zich mee. Je huidige werkgever kan om een ​​formele ontslagbrief vragen. Je weet waarschijnlijk al wat je opzegtermijn is, maar anders zou het fijn zijn om dit te weten. Wacht niet te lang en ga direct aan de slag. Ook kun je denken aan onder andere je zorgverzekering. Als je bijvoorbeeld een collectieve zorgverzekering hebt, moet je deze nog opzeggen. Ook heeft je nieuwe werkgever heeft meestal een Verklaring Omtrent het Gedrag nodig. Vraag er dan direct een aan, om het op tijd in huis te hebben. Moet je bijvoorbeeld een vog aanvragen Den Haag? Vraag dan tijdig je vog aanvragen Den Haag aan. In sommige gevallen is een vog aanvragen Den Haag vereist. Bijvoorbeeld om een ​​functie te bekleden waarbij je werkt met vertrouwelijke gegevens, met kwetsbare mensen, met kinderen, met geld of bezit.

Regel je persoonlijke gegevens

Ga je in een andere branche werken? Dan kan het ook zijn dat je een nieuw pensioenfonds gaat krijgen. Als je pensioen hebt opgebouwd bij je huidige werkgever, kun je vragen om geen pensioenpremie te betalen of mee te nemen in je nieuwe pensioen. Vergeet nooit te vragen hoe je pensioen in het contract bij je nieuwe werkplek is geregeld. Het is namelijk belangrijk dat het je hele loopbaan georganiseerd blijft. Daarnaast moet je ook zeker niet vergeten je toeslagen te nakijken. Ontvang je toeslagen, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Je nieuwe salaris kan hier namelijk invloed op hebben. Bij een hoger salaris kun je genieten van lagere toeslagen. Bij een lager inkomen kunnen de uitkeringen toenemen. Geef in ieder geval op tijd je nieuwe inkomen aan bij de Belastingdienst, zodat er rekening mee kan worden gehouden!

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen