Zelf ontwikkelings onderwijs
Image default
Bedrijven

NLP, wat is dat eigenlijk?

Zelfverzekerd zijn, overtuigend overkomen en schijnbaar moeiteloos door het leven stappen. Eigenlijk willen we dat allemaal, maar hoe we dat kunnen bereiken is voor veel mensen een groot raadsel. Niet zelden blijven we hangen in negatieve ervaringen of vervelende tegenslagen die we moeilijk kunnen verwerken. Verder komen en actief ons leven aangenamer maken dan het op dat moment is, kan dan heel moeilijk zijn. NLP opleidingen bieden echter de mogelijkheid om structureel je kijk op dingen te veranderen, anders te gaan luisteren en te leren om beter te communiceren. Je begrijpt dat de gevolgen groot kunnen zijn. Je leert orde op zaken te stellen, je non-verbale gedrag te verbeteren en conflicten snel en doeltreffend op te lossen.

NLP, wat is dat eigenlijk?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een verzameling van technieken die worden gebruikt om persoonlijke groei te stimuleren en snel tot de kern te komen. NLP is in het bijzonder geschikt voor leidinggevenden zoals managers, maar kan ook prima worden ingezet om collega’s in teamverband beter te laten functioneren. Het is dus heel goed mogelijk om NLP in werkverband als training op te zetten. NLP is echter ook geschikt als een persoonlijke boost om je eigen functioneren op je werk en thuis onder de loep te nemen. Ongeacht of je een leidinggevende functie hebt, NLP kan je helpen om snel ruzies en conflicten op te lossen en problemen aan te pakken zonder dat je het je veel energie kost. Dat is niet alleen prettig op de werkvloer, maar ook gewoon thuis als je orde op zaken wilt stellen.

Gedachten, gevoelens, herinneringen en zintuigen

Ieder mens heeft dagelijks te maken met zijn of haar eigen herinneringen, gevoelens en emoties. Daardoor zijn er verwachtingen en ideeën die soms wel en soms ook niet uitkomen. Onze zintuigen doen daar nog een schepje bovenop en zijn soms moeilijk te herkennen. Een bepaalde geur kan bijvoorbeeld een negatief of positief gevoel oproepen zonder dat je je dat eigenlijk realiseert. Ons gedrag kan zich hierdoor anders uiten dan we eigenlijk willen of ons vooraf hadden voorgenomen. We worden als het ware afgeleid en kunnen maar moeilijk tot de kern komen. Op die manier verliezen we onze overredingskracht, worden we niet meer serieus genomen, gaan we piekeren en treedt er vertraging op.

NLP training online

Kies je voor een online NLP training dan leer je in een aantal stappen hoe je kunt versnellen. Na deze training laat je je niet meer tegenhouden door emoties, herinneringen en vervelende gedachtes. Binnen heel korte tijd leer je hoe je je staande moet houden in een stressvolle en moeilijke situatie. Tot de kern komen, doorpakken en je mening duidelijk overbrengen is na een NLP training een fluitje van een cent. Soms heb je niet meer nodig dan inzet en goede technieken om doeltreffend te communiceren. NLP is daarom prima toe te passen op je werk, maar kan je ook helpen als je thuis een druk gezin hebt met opstandige kleuters of dwarse pubers.